Noul ministru grec al Apărării, Evangelos Apostolakis, este noul Şef al Statului Major

Şeful Statului Major interarme, amiralul Evangelos Apostolakis, a acceptat luni să preia portofoliul de ministrul Apărării, în urma demisiei predecesorului său, care a aplicat o lovitură majorităţii parlamentare a premierului grec Alexis Tsipras.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 21:37
Noul ministru grec al Apărării, Evangelos Apostolakis, este noul  Şef al Statului Major

”Am acceptat să preiau postul deministru al Apărării. Este o onoare pentru mine (…). Actuala situaţie necesită compromis şi unitate”, a declarat pentru presă Evangelos Apostolakis, înaintea unei întâlniri cu premierul Tsipras.

Demisia, duminică, a predecesorului său, Panos Kammenos – liderul micului Partid Grecii Independenţi (Anel, suveranist), până acum aliatul Guvernului Tsipras şi un opozant dur al schimbării numelui Macedoniei – a pus capăt acestei coaliţii guvernamentale.

Coaliţia se afla la putere din 2015, după alegerile care adus la guvernare Syriza (extremă stânga) a lui Tsipras.

Ceremonia de învestire a noului ministru urmează să aibă loc marţi, înaintea unui Consiliu de Miniştri restrâns, în care Evangelos Apostolakis, în vârstă de 61 de ani, urmează să demisioneze din funcţiile sale militare înainte de a prelua funcţia de ministru, a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP.

În vederea consolidării majorităţii sale parlamentare, Alexis Tsipras – care mai este susţinut de 145 din cei 300 de deputaţi – a cerut un vot de încredere cu scopul de a proceda apoi la ratificarea acordului cu privire la noul nume al Macedoniei.

Acordul a fost ratificat de către Parlamentul macedonean.