Noul model Dacia Duster, prezentat la Cupa de Golf „Paul Tomiță”. Klaus Iohannis, prezent la eveniment, a testat Dusterul şi a invitat românii să joace golf VIDEO

Noul model Dacia Duster este prezentat la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță”, în comuna Pianu, județul Alba. Președintele României, Klaus Iohannis, este şi el prezent la eveniment, potrivit programului oficial.

18 sept. 2021, 15:24

Noul model Dacia Duster. La interior dispune de o consolă centrală înălțată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăți remarcăm cele două sisteme multimedia și noul ecran de 8” precum și cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj. Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4.

Dacia a vândut peste 1,5 milioane de mașini Duster în Europa în aproape 11 ani. Cel mai bun an a fost 2019, cu peste 220.000 de mașini livrate în Europa. Anul trecut totalul a scăzut la 140.000.

Citeşte şi: Când va fi lansată noua Dacia Duster şi cât va costa cel mai de succes SUV GALERIE FOTO

Noul model Dacia Duster

Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia.

Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină ușoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare și ușor de recunoscut, a fost menținută. Am adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime.

Spiritul de aventură și spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust și accesibil, care oferă esențialul”, spune Lionel Jaillet, director performanță produs la Dacia.

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat sâmbătă în județul Alba. Potrivit programului oficial, Iohannis a sosit la terenul de golf la ora 15.00.

Președintele a mai fost acolo de mai multe ori în ultimii ani, fiind legat de o prietenie mai veche cu primarul comunei. Ultima dată s-a aflat acolo într-o vizită privată acum mai puțin de un an, în noiembrie 2020.

Preşedintele Klaus Iohannis a testat, sâmbătă, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni, el mărturisind că experienţa şofatului a fost „pe măsura aşteptărilor”. El a apreciat modul în care economia a trecut peste criza sanitară şi a încurajat Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent.

Prezent sâmbătă după-amiază în comuna Pianu de Sus din judeţul Alba, unde a participat la Evenimentul organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” şi prezentării noii versiuni Dacia Duster,  Klaus Iohannis a apreciat modul în care economia a trecut peste criza sanitară.

”Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a spus sâmbătă Președintele, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale.

https://www.youtube.com/watch?v=1Rwf5CXFqxs