Noul premier al Marii Britanii a mers în vizită oficială la Kiev: ”Regatul Unit va continua să vă susţină până când Ucraina va câştiga pacea”

Noul premier al marii Britanii, Rishi Sunak, a mers în prima sa vizită oficială după ce a preluat această funcție, la Kiev. Premierul britanic a mers la Kiev pentru a confirma sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina.

19 nov. 2022, 20:03
Noul premier al Marii Britanii a mers în vizită oficială la Kiev: ”Regatul Unit va continua să vă susţină până când Ucraina va câştiga pacea”

Noul premier al marii Britanii, Rishi Sunak, a mers sâmbătă la Kiev în prima sa vizită oficială după ce a preluat această funcție, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și Un soldat rus care a luptat în Ucraina a cerut azil politic în Spania şi este dispus să depună mărturie în faţa unui tribunal penal internaţional: „Acesta este un război criminal. Vreau să fac tot ce pot pentru a-l opri”

„Din primele zile ale războiului, Ucraina şi Regatul Unit sunt aliaţii cel mai puternici”, a scris Zelenski pe Telegram, postând o înregistrare video cu întrevederea lui cu Sunak, la Kiev.

Premierul britanic a mers la Kiev pentru a reconfirma sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina și lupta sa pentru eliberare.

„Sunt aici astăzi pentru a spune că Regatul Unit va continua să vă susţină. Vom rămâne alături de voi până când Ucraina va câştiga pacea şi securitatea de care are nevoie şi pe care le merită”, a declarat Sunak în faţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform unei înregistrări video postate de preşedinţia Ucrainei.

Cu această ocazie,  oficialul englez a lăutat curajul și sacrificiul de care dau dovadă ucrainenii în lupta lor cu armata lui Putin.

„Este o mare lecţie de smerenie să fim cu voi în ţara voastră astăzi. Curajul poporului ucrainean este o inspiraţie pentru lume”, a spus Sunak.

„Noi le vom povesti nepoţilor noştri istoria voastră, cum un popor mândru şi suveran s-a ridicat în faţa unui atac teribil, cum aţi luptat, cum v-aţi sacrificat, cum aţi câştigat”, a adăugat prim-ministrul britanic.

Downing Street a transmis sâmbătă că Rishi Sunak s-a deplasat la Kiev  pentru „a confirma sprijinul” Regatului Unit pentru Ucraina.

„Prim-ministrul (Rishi Sunak) este în Ucraina astăzi (sâmbătă) pentru prima sa vizită la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi a confirma sprijinul continuu al Regatului Unit”, a subliniat Downing Street.

Regatul Unit „ştie ce înseamnă să lupţi pentru libertate.  Suntem alături de voi pe parcursul întregului drum”, a scris Rishi Sunak pe Twitter.

Citește și În plină iarnă, Ucraina riscă să rămână în beznă! Alimentarea cu energie, în pericol după valul de atacuri cu rachete ale rușilor