Noul şef al misiunii FMI în România se întâlneşte astăzi cu guvernatorul Mugur Isărescu

Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI în România, se va afla la BNR în intervalul 10.30-14.00, unde se va întâlni cu guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorii Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea, urmând ca după-amiază să meargă la Finanţe.

12 ian. 2016, 08:55
Noul şef al misiunii FMI în România se întâlneşte astăzi cu guvernatorul Mugur Isărescu

Prima întâlnire oficială a noului şef al misiunii FMI va avea loc la BNR, cu o delegaţie formată din guvernatorul băncii centrale, prim-viceguvernatorul şi cei doi viceguvernatori, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Ulterior, Baqir va merge la Ministerul Finanţelor, unde va avea o întrevedere cu ministrul Anca Dragu şi secretarii de stat, dar şi cu preşedintele ANAF, Gelu Diaconu.

Dragu se va întâlni tot marţi, de la ora 15.00, cu preşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, la discuţii participând şi secretarul de stat Attila Gyorgy şi directori din cadrul instituţiei, potrivit programului oficial anunţat de minister.

Fondul Monetar Internațional  l-a numit pe Reza Baqir în funcția de șef al misiunii pentru România, în locul Andreei Schaechter, acesta urmând să efectueze o vizită la București în perioada 12 – 15 ianuarie 2016, informează, luni, reprezentantul rezident al Fondului în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România. Andrea Schaechter şi-a încheiat mandatul