Noul sistem de imigrare în Marea Britanie a fost făcut public. Care este procedura pentru cei care vor să trăiască în UK

Marea Britanie a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare, care se bazează pe un punctaj, care va fi valabil de anul viitor. "Cei mai buni din întreaga lume” vor avea prioritate la intrarea în țară, precizează ministrul de Interne Priti Patel, care, mai spune că angajatorii vor fi încurajați să investească în lucrători din Marea Britanie, după ce se încheie perioada de tranziție post-Brexit. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 13:52
Noul sistem de imigrare în Marea Britanie a fost făcut public. Care este procedura pentru cei care vor să trăiască în UK

Noul sistem urmează să intre în vigoare în 1 ianuarie 2021 punând astfel capăt libertății de circulație cu UE, relatează BBC.

Angajaţii din Uniunea Europeană vor fi evaluaţi după aceleaşi criterii ca şi cei din afara Uniunii. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat.

Citeşte şi: Mai mulţi câini au fost aduşi ilegal din România în Marea Britanie pentru fi vânduţi: „Sunt ţinuţi în condiţii groaznice

Cei care doresc să se stabilească Marea Britanie trebuie să obțină 70 de puncte. 

Acestea vor fi acordate pentru îndeplinirea unor criterii cum ar fi o ofertă de muncă, deținerea unei diplome relevante pentru domeniul în care solicitantul va lucra, cunoașterea limbii engleze sau un salariu de peste 25.600 lire sterline pe an (sau 22.000 de lire sterline, pentru cei aflați la începutul carierei), în domeniul de muncă al solicitantului.

Cei care au oferte de muncă în domenii cu cerere mare de angajați, cum ar fi asistența medicală și ingineria civilă ar putea, de asemenea, să câștige puncte suplimentare.

Guvernul a promis că va reduce imigraţia slab calificată şi o va facilita pe cea a profesioniştilor calificaţi.

Într-o declarație transmisă Camerei Comunelor, Patel a spus: „Într-un moment în care un număr mare de oameni din Marea Britanie își caută de lucru, noul sistem bazat pe puncte va încuraja angajatorii să investească în forța de muncă din Marea Britanie, în loc să se bazeze pur și simplu pe forța de muncă din străinătate”.

Dar facem și schimbările necesare pentru ca angajatori să-i atragă pe cei mai buni profesionișit din întreaga lume să vină în Marea Britanie”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Meghan Markle rupe tăcerea cu privire la moartea lui George Floyd! „Viaţa negrilor contează” – VIDEO

Cum se pot obține punctele necesare pentru imigrarea în Marea Britanie

Pentru imigrare este nevoie de cel puţin 70 de puncte. Reuters, citată de Agerpres, face o sinteză a modului cum se pot obține acestea:

– obligatoriu: 20 de puncte pentru oferta de angajare, 20 pentru locul de muncă la nivelul calificării, 10 pentru cunoştinţele de engleză corespunzătoare;

– salariu: peste „rata de acceptare” sau peste 26.600 de lire anual (valoarea cea mai mare din cele două) – 20 de puncte, cu 10% sub acest minim – 10 puncte, cu 10-20% sub minim – 0 puncte;

– alte criterii: 20 de puncte pentru domeniul cu deficit de forţă de muncă, 10 puncte pentru doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă, 20 de puncte pentru doctorat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii relevant pentru locul de muncă, 10 puncte pentru cei consideraţi „nou intraţi” pe piaţa forţei de muncă.


loading...