Noul statut al PNL, aprobat în Consiliul Naţional de Coordonare. Liberalii vor avea atât BPN, cât şi Birou executiv

Membrii Consiliului Naţional de Coordonare al PNL au aprobat sâmbătă, cu majoritate de voturi, noul statut al partidului, potrivit căruia PNL va avea patru paliere de conducere, astfel că pe lângă congres, consiliu naţional şi biroul politic, liberalii vor avea pentru conducerea curentă şi un birou executiv.

04 mart. 2017, 13:51
Noul statut al PNL, aprobat în Consiliul Naţional de Coordonare. Liberalii vor avea atât BPN, cât şi Birou executiv

Modificările la statut au fost prezentate de către secretarul general al partidului, Cristian Buşoi.

Potrivit acestuia, forul suprem al partidului, care se numea Convenţia Naţională, prin similitudine cu partidele populare şi cu cele din România se redenumeşte Congres.  

Consiliul Naţional de Coordonare rămâne organismul de dezbatere politică şi de decizii care se reuneşte ori de câte ori este nevoie.

Biroul Politic Naţional va fi forul în care se iau toate deciziile majore şi din care fac aleşii la congres, liderii judeţeni, foştii preşedinţi ai PNL, liderii grupurilor parlamamentare – Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European.

Va fi înfiinţat însă şi Biroul Executiv al PNL, care se va ocupa de problemele curente şi din care vor face parte preşedintele partidului, secretarul general, patru prim-vicepreşedinţi pe domenii aleşi uninominal de CNC, opt vicepreşedinţi pe domenii care vor coordona comisiile de specialitate, aleşi direct în CNC, incompatibili cu orice altă funcţie în partid, opt preşedinţi regionali, aleşi de delegaţii doar din regiunea respectivă, 16 membri aleşi de CNC care nu au incompatibilităţi, pot fi inclusiv preşedinţi de filiale.

În ceea ce priveşte structurile la nivel judeţean, acestea rămân la fel, urmând să se redenumească doar unele funcţii, astfel că secretarii executiv vor deveni membri ai conducerii, potrivit lui Buşoi.

Nu în ultimul rând, preşedinţii organizaţiilor speciale vor avea drept de vot în organizaţiile judeţene.

Citeşte şi: Raluca Turcan: Propunerea de relaxare a criteriilor de integritate pentru membrii PNL a fost respinsă UPDATE