Novak Djokovic, confruntat cu oprobiul public în Australia. 83% dintre locuitori sunt în favoarea expulzării sale

Australia a luat deja decizia de anula viza lui Novak Djokovic. Evoluția evenimentelor nu l-a ajutat pe sârb, după la decizia instanței de a-i permite să rămână în țară apărând informaţii că sportivul minţit.

14 ian. 2022, 10:43
Novak Djokovic, confruntat cu oprobiul public în Australia. 83% dintre locuitori sunt în favoarea expulzării sale

Mai presus de toate, cel mai mult în părerea negativă a opiniei publice australiene a cântărit „eroarea umană”, așa cum a descris-o Novak Djokovic, în declarația de intrare în ţară, în care a specificat că nu a călătorit 14 zile după ce a fost depistat pozitiv, deși imagini video arată că se afla în Spania.

Unui sondaj realizat de NewsCorp, pentru publicaţiile Herald Sun şi The Daily Telegraph, arată că 83% dintre cei 60.000 de australieni chestionaţi îşi doresc ca tenismanul numărul 1 al lumii să fie deportat. Rezultatul sondajului au fvst publicate la o săptămână după ce i s-a retras prima oară viza jucătorului sârb, la sosirea pe aeroportul din Melbourne.

Citeşte şi Nebunie totală după ce viza lui Djokovic a fost anulată a doua oră. Sârbul ar putea fi deportat după ce va juca în primul tur la Australian Open

Djokovic a susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o „eroare de judecată”. Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

Citeşte şi Novak Djokovic va fi deportat din Australia! Autorităţile i-au anulat viza