Novak Djokovic, în finala Australian Open

Novak Djokovic îşi continuă cursa pentru a-şi apăra coroana la Australian Open. Liderul ATP s-a calificat în ultimul act la Melbourne, după ce a trecut în 5 seturi de Andy Murray, favoritul numărul 4, scor 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 13:56
Novak Djokovic, în finala Australian Open

Novak Djokovic a reuşit calificarea în finala primului turneu de Mare Şlem al anului 2012, după ce l-a învins, scor 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5 pe scoţianul Andy Murray.

Numărul unu mondial a început mai bine meciul şi a câştigat primul set, scor 6-3. Andy Murray a început revenirea, adjudecându-şi al doilea set cu un scor identic.

Britanicul a preluat conducerea după un set trei câştigat la tie-break. Un Djokovic dezlănţuit a câştigat următorul set, pentru ca în ultimul să se impună cu destule emoţii, 7-5.

„Am băut apă, sucuri energizante şi am găsit energia necesară pentru a câştiga. A fost un meci decis la capitolul fizic. Am încercat să ne ţinem serviciul, dar nu am reuşit de fiecare dată. Sunt încântat că voi fi în finală şi voi întâlni un jucător care se descurcă atât de bine pe acest teren. Eu şi Nadal ne respectăm foarte mult, ne-am întâlnit de multe ori”, a declarat Novak Djokovic, imediat după meci.