Novak Djokovic, reţinut din nou. Cel mai bun jucător de tenis lume îşi va petrece noaptea de sâmbătă spre duminică în detenţie

Novak Djokovic se află, de sâmbătă dimineaţă, din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară liderului ATP.

15 ian. 2022, 08:32
Novak Djokovic, reţinut din nou. Cel mai bun jucător de tenis lume îşi va petrece noaptea de sâmbătă spre duminică în detenţie

Poliţia de frontieră l-a interogat din nou pe Djokovic, apoi jucătorul de tenis a fost reţinut. La un tribunal federal va avea loc în scurt timp o primă audiere în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii sportivului. Audierea finală va avea loc duminică, ziua dinaintea startului Australian Open.

Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat sâmbătă chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend. În final, toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 09.30 (00.30, ora României).

Citeşte şi Victor Ciutacu, despre expulzarea lui Djokovic din Australia: „Umilirea politică a unui imens campion, pe continentul-închisoare”

Audierea a fost una administrativă, singura dispută între părţi fiind dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători.  În cazul în care cazul este prezentat în faţa a trei judecători, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Djokovic îşi va putea petrece ziua de sâmbătă la biroul avocaţilor săi, pentru a stabili cum vor aborda cazul duminică, însă el va trebui să revină în detenţie pentru noaptea dinaintea audierii.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovic, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Citeşte şi Novak Djokovic, cercetat şi în Spania, pentru intrare ilegală în ţară. Sârbul are încă emoţii cu privire la rămânerea în Australia