Victor Ciutacu, despre expulzarea lui Djokovic din Australia: „Umilirea politică a unui imens campion, pe continentul-închisoare”

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, a reacţionat imediat la decizia de vineri a autorităţilor australiene de a-i anula pentru a doua oară viza de intrare în ţară.

14 ian. 2022, 13:19
Victor Ciutacu, despre expulzarea lui Djokovic din Australia: „Umilirea politică a unui imens campion, pe continentul-închisoare”

Victor Ciutacu şi-a intitulat editorialul său săptămânal din ProSport „Umilirea politică a unui imens campion pe continentul-pușcărie în aer liber”. Decizia de deportare a celui mai bun jucător de tenis din lume l-a înfuriat pe realizatorul România TV, care deplânge faptul că acest caz nu mai are nicio legătură cu sportul.

Cazul Djokovic a devenit noul Steaua – Dinamo al României sau, extinzând planul analizei, Barca – Real al omenirii. Doar că „meciul” e profund politic și nu are nici măcar o vagă legătură cu sportul; nici măcar cu sănătatea, fie vorba între noi, deși la tura asta „echipele” sunt Vacciniștii și Antivaxerii„, scrie Victor Ciutacu, în editorialul din ProSport.

Citeşte şi Victor Ciutacu, editorial în ProSport, despre Novak Djokovic: „Fraier și Djokovic, nu putea să-și cumpere și el o adeverință de vaccinare la chiuvetă?”

„Deși pare complicată, povestea e, în realitate, a dracu’ de simplă și de politică. În Australia urmează un nou rând de alegeri. Premierul în exercițiu e un fanatic al restricțiilor și al vaccinării. De când a început pandemia, a făcut viața australienilor un iad. Oamenii ăia stau mai mult închiși în case, magazinele s-au pustiit, iar miraculoasa țară-continent arată ca o imensă pușcărie în aer liber, întorcându-se la rădăcinile sale istorice. Nu trebuie să fii vreun savant să te prinzi că socoteala lui politică e că, dacă ar accepta afrontul tenismanului sârb, antivaccinist convins, prabușirea lui electorală (pronunțată și acum) ar fi de neoprit, iar alegerile compromise. Așa că dă un exemplu populației”, spune Victor Ciutacu. Jurnalistul dă apoi, în antiteză, exemplul lui Rafael Nadal, care a fost acceptat în Australia deşi nu a respectat în totalitate carantina de 14 zile, după infectarea cu Covid.

Citeşte şi EXCLUSIV | Victor Ciutacu, reacţie – fulger în scandalul lui Novak Djokovic. „Instanţa a decis că decizia Guvernului australian e una abuzivă. I-au anulat unilateral viza. Nu ştiu dacă e încă meci”

Constatăm că nu doar în România legea e sfântă numai în cărți și în discursurile politice sforăitoare. Iar noul tărâm al făgăduinței numit Australia, un teritoriu geografic unde decizia politică discreționară a unui demnitar bate hotărârea judecătorească, nu are nici o legătură cu atât de cântatul stat de drept. Și, să nu ne amăgim, peste tot e așa. Fatalitatea e că noi suntem singurii fraieri care se autoflagelează pe tema asta…„, concluzionează Victor Ciutacu.

Click aici pentru a citi editorialul complet al lui Victor Ciutacu