ÎNSCRIERE CLASA 0. Tot ce trebuie să ştii despre înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE 2018

Publicat: Joi, 08 Martie 2018 06:26 // Actualizat: Joi, 08 Martie 2018 06:26 // Sursa: romaniatv.net

ÎNSCRIERE CLASA 0. Părinţii care au copii ce se pregătesc pentru clasa 0 au început demersurile pentru înscrierea acestora în anul şcolar 2018-2019. Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie.

ÎNSCRIERE CLASA 0. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

ÎNSCRIERE CLASA 0. Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Vezi: ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2018. Care este CALENDARUL de completare şi depunere a cererilor

ÎNSCRIERE CLASA 0. Cererile-tip de înscriere la clasa zero pot fi completate online sau la secretariatul şcolii la care părintele vrea să înscrie copilul. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii depun şi o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

ÎNSCRIERE CLASA 0. Dacă este necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, adică viitorul şcolar nu împlineşte şase ani până la începutul anului şcolar, părinţii sunt nevoiţi să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii depun şi documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare, care vor fi afişate de către fiecare şcoală în parte. Atenţie, însă, înscrierea copilului se poate face doar la o singură unitate de învăţământ.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi ale unităţilor de învăţământ.

Vezi şi: INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2018-2019: Calendar, documente, tot ce trebuie să ştii despre CLASA ZERO, conform EDU.RO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H