Nu consuma această băutură, bogată în vitamina C, dacă ești infectat cu Omicron! Greșeala pe care o face multă lume și care înrăutățește simptomele

Infecția cu Omicron are simptome specifice care se înrăutățesc atunci când persoanele consumă o anumită băutură bogată în vitamina C. Află ce tip de lichide trebuie să eviți dacă ai contactat această tulpină.

21 ian. 2022, 19:03
Nu consuma această băutură, bogată în vitamina C, dacă ești infectat cu Omicron! Greșeala pe care o face multă lume și care înrăutățește simptomele

Sucul de portocale este probabil un alt suc pe care ești obișnuit să bei când ești bolnav și probabil unul la care te gândești să apelezi dacă ești testat pozitiv pentru Omicron, o variantă infecțioasă a COVID-19 care s-a răspândit întreaga lume.

Cu toate acestea, potrivit unui reputat medic, băuturile pe bază de citrice, cum ar fi sucul de portocale, nu sunt recomandate dacă ai fost testat pozitiv pentru COVID-19, cu varianta Omicron.

Doctorul Robert G. Lahita, director al Institutului pentru Boli Autoimune și Reumatice de la Saint Joseph Health și autor al cărții Immunity Strong, își împărtășește raționamentul din spatele acestei teorii, împreună cu alte câteva obiceiuri pe care e bine să le eviți ești infectat cu Omicron.

Cum faci diferența dintre o răceală și Omicron. Iată simptomele de care nu știai până acum și care te pot păcăli ușor

Sucul de portocale

Sucul de portocale nu este o băutură recomandată dacă sunteți infectat cu tulpina Omicron. Chiar dacă sucul de portocale este bogat în vitamina C și potasiu, nutrienți esențiali pentru recuperare în cazul bolilor, natura acidă a sucului de portocale va provoca de fapt și mai mult disconfort dacă ești bolnav de Omicron.

Consumul sucului de portocale va duce la o durere severă în gât, care este unul dintre simptomele majore pe care le veți experimenta dacă vă confruntați cu varianta Omicron a COVID-19.

„Fructe precum citricele și alimentele acide vor fi foarte, foarte greu de înghițit. Unul dintre principalele simptome ale variantei Omicron este durerea în gât. Va fi dificil să înghiți alimente acide ce au în compoziție citrice.”, spune dr. Bob.

În schimb, dr. Bob sugerează să începeți „foarte ușor cu alimente moi precum iaurt și alte probiotice”.

Alcoolul

În timp ce dr. Bo observă că persoanele care sunt infectate cu varianta Omicron au cerințe nutriționale crescute, ceea ce înseamnă că ar putea avea nevoie să consume mai multe calorii, consumul de alcool nu este o soluție pentru a adăuga mai multe calorii în dieta ta, pe durata bolii.

„Nu este o idee foarte bună dacă te doare gâtul. Alcoolul o să-ți dăuneze și mai mult”, spune dr. Bob.

Primele semne de infectare cu Omicron. Aproape 90% dintre pacienți au raportat aceste simptome

Băuturi, cum ar fi shake-urile cu lapte, de exemplu, sunt un aliment recomandat de Dr. Bob. Acest tip de băuturi vă poate crește aportul de calorii, vă poate oferi niște proteine ​​​​din lapte (sau pudră suplimentară de proteine), fără să cauzeze mai multă durere în gât atunci când aveți Omicro, notează Eatthisnotthat.com.


loading...
Partenerii noștri