Primele semne de infectare cu Omicron. Aproape 90% dintre pacienți au raportat aceste simptome

Tulpina Omicron se răspândeşte cu repeziciune în Europa. Marea Britanie şi Franţa au anunţat cifre record în preajma Sărbătorilor şi este de aşteptat ca numărul infectărilor să tot crească, inclusiv în România.

26 dec. 2021, 10:08
Primele semne de infectare cu Omicron. Aproape 90% dintre pacienți au raportat aceste simptome

Franţa şi Italia au raportat sâmbătă un număr record de cazuri de Covid-19, pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron, care este foarte contagioasă.

Franţa a înregistrat sâmbătă 104.611 cazuri de infecţii de Covid-19, depăşind pentru prima oară pragul de 200.000 de cazuri de la declanşarea pandemiei.

Autorităţile din sectorul sănătăţii au spus că numărul bolnavilor de Covid-19 internaţi la terapie intensivă a urcat cu 28, la 3.282.

Citeşte şi: Țara din U.E care interzice evenimentele de Revelion din cauza creșterii record a numărului de persoane infectate cu COVID-19

Italia a raporat sâmbătă al treilea record zilnic consecutiv de cazuri de Covid-19, 54.762 de cazuri, faţă de 50.599 în ziua precedentă, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Şi în România au fost confirmate până acum 25 cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citeşte şi: Vești bune despre evoluția pandemiei. Infectarea cu varianta Omicron, risc de spitalizare mai scăzut decât tulpina Delta. Avertismentul oamenilor de știință

Primele semne de infectare cu Omicron. Aproape 90% dintre pacienți au raportat aceste simptome

Noua tulpină Omicron a virusului SARS-CoV-2 a provocat infectări în aproape 100 de ţări, precum şi primele decese. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această variantă se transmite mult mai uşor pentru că are o perioadă de incubaţie foarte scurtă.

Potrivit studiilor, simptomele tulpinii Omicron diferă de cele provocate de alte variante ale virusului SARS-CoV-2. Cercetătorii susţin că primele semne de infectare sunt tusea seacă și iritația gâtului

De asemenea, un alt simptom specific sunt transpirațiile nocturne, precum și durerile musculare moderate, oboseala, nasul înfundat și strănutul.