NU E BANC! Un bărbat din Harghita a încercat să plătească cu euro şi dolari scrişi în chineză

Poliţiştii au descoprit şi scos din circulaţie peste 100 de bancnote contrafăcute, în euro și dolari, în urma unei percheziții domiciliare, desfășurată în județul Harghita, la Odorheiu Secuiesc.

RomaniaTV.net
19 iul. 2019, 08:30
NU E BANC! Un bărbat din Harghita a încercat să plătească cu euro şi dolari scrişi în chineză

Un bărbat de 46 de ani din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut. Povestea este una demnă de filmele de comedie. Omul a comandat de pe un site mai multe bancnote. După ce le-a primit, deși euro și dolarii erau traduși în chineză, le-a oferit altor persoane.

Amansio Paraschiv, luptător MMA, reţinut după ce a plătit o prostituată cu BANI FALŞI. În dosar este implicată şi o vedetă X FACTOR

Iată comunicatul Poliţiei Române:

„Ieri, 18 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au organizat o acţiune pe linie de falsificare de monede.

Au fost efectuate mai multe investigații, dar și o percheziție domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite și scoase din circulație 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro și 87 de 100 de dolari).

Din cercetările polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate rezultă că, în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane.

Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută și a sesizat poliția.

Față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”.


loading...