Nu este glumă! Prețul ireal cu care se vând ouăle vopsite la Mega Image

Ouăle vopsite nu au cum să lipsească de pe masa de Paște. Fie că le vopsești la tine acasă, fie că le cumperi deja vopsite, ele trebuie să fie prezente în casa fiecărui credincios. Anul acesta toate lucrurile s-au scumpit, iar prețul unui cofraj cu ouă deja vopsite a ajuns să fie unul uriaș.

15 apr. 2023, 16:43
Nu este glumă! Prețul ireal cu care se vând ouăle vopsite la Mega Image

Cu cât se vând ouăle deja vopsite la Mega Image. Mai sunt câteva ore până la slujba de Înviere, iar românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște. Poatr că există persoane care nu au avut timp pentru a face toate bucatele tradiționale sau poate că există oameni care nu se bucură de timpul petrecut în bucătărie. Din fericire, pentru aceste categorii, marile supermarketuri au pregătit cam tot ce poți să îți imaginezi pentru o masă de Paște plină. Poți cumpăra cozonaci, drob și chiar șo ouă roși. Totuși prețurile sunt destul de mărișoare.

Citește și: De ce vopsim ouăle roșii de Paște. Povestea unuia dintre cele mai frumoase obiceiuri

Anul acesta prețul pentru ouăle vopsite a crescut semnificativ. Dacă în 2022 puteai să cumperi un cofraj cu 10 ouă vopsite cu doar 18,90 de lei, anul acesta Mega Image vinde cu mult mai scump acest produs. Românii care vor să apeleze la această soluție „de urgență” vor fi nevoiți să scoată din buzunar 25,99 de lei.

Prețul ireal cu care se vând ouăle vopsite la Mega Image

De ce se ciocnesc ouăle de Paște

An de an, cu ocazia sărbătorilor de Paște, vopsim ouă roșii pentru ca mai apoi să le ciocnim. Totuși, puțină lume știe care este adevăratul motiv pentru care facem acest lucru. Biserica spune că oul îl reprezintă pe Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, iar atunci când ciocnim ouăle, coaja spartă semnifică momentul în care Sfântul Mormânt s-a deschis, iar Iisus a înviat din morți.

Cu toate că putem să devenim oricât de creativi atunci când vopsim ouăle de Paște, este obligatoriu să avem în casă și ouă roșii. Povestea spune că, atunci când a fost răstignit, la picioarele lui Iisus Hristos, Fecioara Maria a așezat un coș cu ouă care au fost înroșite de sângele acestuia. În acel moment, Mântuitorulo a spus: „De acum, să faceți și voi ouă roșii, în aducere aminte”.

Tocmai din acest motiv, doar ouăle roșii pot fi date de pomană. De asemenea, în mai multe zone din România, femeile păstrează încă tradiția de a vopsi și câteva ouă negre, în amintirea celor care au plecat dintre noi. Se spune că atunci când acestea sunt ciocnite, sufletele celor decedați află că este Paștele și se bucură alături de cei dragi.

O altă tradiție spune că cei care ciocnesc între ei ouă în ziua de Paște, se vor întâlni și pe lumea cealaltă. De asemenea, în dimineața zilei de Înviere, este bine să te speli pe față cu apă în care a fost pus un ou roșu. În acest fel, se consideră că tot anul vei fi rumen la față și sănătos.

Citește și: Cum vopsește Mihai Trăistariu ouăle de Paște. Artistul a dezvăluit propria tehnică: „Am învățat și îmi și place foarte mult”