Nu face această greşeală în bucătărie. Toate gospodinele trebuie să ştie asta când pregătesc mămăliga!

Românii au un adevărat cult pentru mămăligă. Cu smântână sau ciulama, acest preparat este adorat în orice bucătărie, iar fiecare gospodină se străduiesc să îl prepare cum se poate mai bine.

19 iul. 2021, 17:41
Nu face această greşeală în bucătărie. Toate gospodinele trebuie să ştie asta când pregătesc mămăliga!

Nu face această greşeală în bucătărie. Trebuie să ştim că înn cazul în care ne-am străduit să gătim așa ceva, dar produsul nu a fost ceea ce ne-am dorit, este posibil să facem o greșeală pe care orice începător o face.

Nu face această greşeală în bucătărie. Toate gospodinele trebuie să ştie asta când pregătesc mămăliga!

Trebuie să cunoaştem anumite reguli, iar prepartul va fi în forma potrivită. Acest fel de mâncare este extrem de ușor dacă i se oferă atenția cuvenită. Iată de ce ai nevoie: 1 linguriță de sare, 4 căni de apă, adică 1,050 ml, dar și o cană de mălai grișat de 200 de grame. Înainte de toate, trebuie aleasă o oală cu fund dublu, triplu sau un tuci. Aceasta este o greșeală colosală pe care o fac românii atunci când pregătesc mămăliga.

De altfel, nutriționista vedetelor vine cu noi informații pentru cei care doresc să se bucure de diverse delicii culinare fără a se îngrășa. Dacă mulți români au ajuns să evite pâinea din cauză că îngrașă, Bilic vine cu un super pont și anunță că un înlocuitor consumat de strămoșii noștri este nu doar delicios, ci ne apără și de stres.

„Mămăliga are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având, pe lângă efectul de reducere a acidității, și o acțiune ușor calmantă, sedativă. Carbohidrații cuprinși în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziția porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. Totodată, vitamina A, conținută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta și funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbești ușor.

Dacă nu mai vreți pâine, încercați mămăligă. Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?, a scris celebrul nutriționist”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citeşte şi: Iată ce păţeşti dacă mănânci mămăligă în loc de pâine. Mihaela Bilic dezvăluie secretul: ”Astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute”