Nu folosi niciodată acest obiect la curățenia în baie. Greșeala pe care tot mai mulți români o practică: ”E periculos pentru sănătate!”

Igiena în baie este extrem de importantă și trebuie să avem în special grijă la modul cum curățăm și dezinfectăm toaletele.

10 nov. 2021, 17:10
Nu folosi niciodată acest obiect la curățenia în baie. Greșeala pe care tot mai mulți români o practică: ”E periculos pentru sănătate!”

Nu folosi niciodată acest obiect la curățenia în baie. Principalul obiect pe care îl folosim pentru curățarea toaletelor este peria de baie, însă puțin știu că acest obiect este un real pericol pentru sănătate.

Nu folosi niciodată acest obiect la curățenia în baie. Greșeala pe care tot mai mulți români o practică: ”E periculos pentru sănătate!”

„Reţineţi că nu numai bacteriile din apa de toaletă pot fi nesănătoase, ci şi alte chimicale insalubre, care pot rămâne în perie, pentru foarte mult timp‟, spune expertul Gary Johnson, potrivit bestlife.com. De altfel, un obicei total greșit este dacă lăsăm o perie utilizată lângă toalet. Bacteriile vor creşte pe ea, pot provoca infecţii ale tractului urinar, diaree şi totodată probleme respiratorii.

Scapă de petele de rugină de pe cadă! Acestea reprezintă o problemă deranjantă fie că e vorba de cada de baie, cea de duș sau chiuvetă. În încăperile în care este mai mereu umezeală, este inevitabil să nu ne confruntăm cu astfel de pete de rugină. Din fericire, nu trebuie să disperați deoarece există mai multe soluții care vă pot ajuta.

Adeseori ne confruntăm, în baie sau în bucătărie, cu apariția petelor de rugină pe căzile sau chiuvetele emailate. Aceasta se întâmplă deoarece este vorba de încăperi cu un grad ridicat de umezeală. Iar aceste pete de rugină, supărătoare din punct de vedere vizual, sunt și destul de greu de curățat. Mai mult, produsele de curățat din comerț nu ne ajută întotdeauna.

Acest lucru îl putem face cu ajutorul unor soluții simple și la îndemâna tuturor. Acestea sunt mai bune, mai ieftine, dar și mai eficiente decât produsele chimice de pe piață. Ai nevoie doar de două ingrediente simple pe care le ai în bucătărie. Așadar, soluția acestor probleme se află chiar sub ochii noștri.

Te sfătuim să încerci câteva soluții pe care le poți prepara chiar tu, acasă. Ai putea, de exemplu, încerca un amestec din borax și zeamă de lămâie. Pasta astfel obținută te ajută să scapi de inesteticele urme de rugină de pe cadă sau chiuvetă. După ce freci bine zonele afectate, cada și chiuveta ta vor fi curate lună!

Și bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde în cazul urmelor de rugină de pe cadă sau chiuvetă! Trebuie să faci o pastă din bicarbonat și puțină apă călduță, pe care o aplici pe zonele ruginite. După 20 de minute trebuie să freci cu o perie și urmele au dispărut.

Citește și: Şoc în fotbal. Fostul internaţional a murit în baie, electrocutat de la telefonul mobil. Soţia l-a găsit inert în cadă