Nu încălziți niciodată carnea de pui și cartofii la microunde! Pericolul uriaș la care vă supuneți dacă faceți asta

Cu toții folosim cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimente. Totuși, e bine de știut că sunt unele produse care pot deveni toxice dacă sunt puse la microunde. Carnea de pui și cartofii gătiți se numără printre ele.

12 ian. 2022, 10:30
Nu încălziți niciodată carnea de pui și cartofii la microunde! Pericolul uriaș la care vă supuneți dacă faceți asta

Generațiile de azi apelează la microunde de fiecare dată când vor să facă popcorn sau să încălzească mâncare de orice fel. Mulți nu folosesc corect cuptorul când vine vorba de alimente reîncălzite. E important de precizat că nu e bine sub nicio formă să introduceți în microunde folii de aluminiu, metal sau plastic.

Fiindcă cuptorul cu microunde nu pregătește alimentele în mod uniform, e destul de clar că orice bacterie prezentă în alimente va supraviețui chiar dacă e reîncălzită. Căldura cuptorului încălzește din exterior spre interior, tocmai de aceea nu mor bacteriile.

Carnea de pui devine un aliment foarte periculos odată ce este încălzită la microunde din cauza riscului de contaminare cu salmonella. Pentru a o mânca e de preferat să o gătești ca să fie eliminate toate bacteriile.

S-a făcut un studiu la care au participat 30 de persoane. 10 din ele au reîncălzit carnea crudă și s-au îmbolnăvit. Restul, cei care au folosit o tigaie, nu au avut nicio problemă. Acest lucru arată cât de multe bacterii pot supraviețui în carne atunci când sunt puse la microunde, în comparație cu alte metode de gătit.

Și cartofii se pot transforma în inamici ai sănătății dacă sunt gătiți inițial în folie de aluminiu. Aceasta protejează bacteria C. botulinum de căldură, ceea ce înseamnă că poate prospera în continuare dacă leguma rămâne mult timp la temperatura camerei.

Citește și Amestecă bicarbonat de sodiu cu lămâie și oțet. Rezultatul e uimitor și te ține la distanță de COVID. Toate gospodinele trebuie să încerce asta!

Citește și Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului