Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele

Evită să mai foloseşti folie de aluminiu atunci când bagi puiul la cuptor. Nu mai face această greşeală, dacă vrei ca friptura să prindă acea crustă delicioasă.

10 dec. 2021, 15:30
Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele
Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele

Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Deşi staniolul te ajută să găteşti mai rapid puiul sau curcanul la cuptor, acesta împiedică formarea crustei.

Nu mai acoperi puiul cu folie de aluminiu. Greşeala pe care o fac toate gospodinele

Dacă îţi place crusta crocantă a puiului, evită să mai foloseşti folia de aluminiu atunci când bagi carnea în cuptor. Pe de altă parte, dacă eşti în criză de timp şi vrei ca puiul să fie gata mai repede, dar totuși îți dorești să obții la final și acea crustă crocantă, poți apela la un truc.

Aproape de final, desfă staniolul în care ai învelit puiul şi mai lasă carnea în cuptor încă 10 minute. Ai grijă să nu te arzi în momentul în care desfaci folia de aluminiu de la aburi.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Cinci trucuri care îţi vor uşura viaţa

Avantajele foliei de aluminiu. De ce nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie

Folia de aluminiu sau staniolul ajută la este nelipsită din bucătăriile gospodinelor. Este foarte utilă atunci când gătim carne, peşte sau legume.

Carnea care este acoperită în staniol va fi foarte suculentă, deoarece în timpul coacerii, sucul se îmbibă în carne și se păstrează gustul și aroma în interior. Ca să-ţi iasă perfect, trebui să ţii cont de câteva trucuri simple:

Timpul de preparare al cărnii este de 15-30 de minute, la o temperatură de 190-200 de grade. Dacă reduci temperatura, atunci trebuie să mărești și timpul de preparare. Atenţie, în caz contrar există riscul ca friptura să devină prea uscată.

De asemenea, ai grijă la carnea care are oase. Există riscul ca folia să se rupă.

Pentru coacerea pe cărbuni este mai potrivită folia groasă și astfel există un risc mai mic de a nu fi străpunsă. Dacă ai una, poți folosi o folie obișnuită, pe care să o pliezi în 2-3 straturi. Când împachetezi carnea, ai grijă ca ea să fie înfășurată ermetic, pentru ca cărbunii și funinginea să nu pătrundă în interior și să nu se scurgă sucul în afară, potrivit playtech.ro. 

Citeşte şi Greşeala majoră pe care o faci atunci când fierbi carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Trucuri simple pentru frăgezirea cărnii