Nu mai arunca uleiul după ce ai gătit. Nouă lucruri pe care le poţi face cu el

Puţine gospodine ştiu că uleiul folosit la gătit poate fi extrem de periculos pentru sănătate şi mediu, dacă este aruncat la întâmplare. Vă prezentăm nouă lucruri pe care le puteţi face cu acesta.

25 nov. 2021, 08:47
Nu mai arunca uleiul după ce ai gătit. Nouă lucruri pe care le poţi face cu el

Nu mai arunca uleiul folosit. Pe lângă faptul că înfundă ţevile şi produce grave defecţiuni în sistemele din staţiile de epurare, un litru de ulei aruncat în canalizare poluează necesarul de apă pentru un adult pe o perioadă de 14 ani.

Nu mai arunca uleiul folosit. Iată ce poţi face cu el

Vă prezentăm nouă lucruri pe care le puteţi face cu uleiul după ce l-aţi folosit pentru gătit.

Uleiul alimentar poate rezolva cu succes problema enervantelor balamale care scârțaie sau problema încuietorilor uzate. De asemenea, acesta ajută la prevenirea ruginii pe suprafețele metalice și pe unele obiecte.

Un alt lucru pe care îl poţi face cu uleiul alimentar uzat este să alimentezi lampa din casă, aşa cum făceau bunicii noştri.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Cinci trucuri care îţi vor uşura viaţa

De asemenea, uleiul alimentar uzat ajută la întreţinerea mobilierului din lemn. Prepară o soluţie compusă din ulei de gătit şi oţet şi aplică pe mobilier dacă aceste este zgâriat. Vei observa imediat cum lemnul îşi recapătă strălucirea, iar mobila ta va arăta ca nouă, potrivit shtiu.ro.

Uleiul de gătit poate fi folosit cu succes pentru a înmuia şi păstra mobilierul din piele

Protejează mobilierul din ratan şi răchită. Tot ce trebuie să faci este să aplici puţin din uleiul cu care au gătit pe o cârpă, apoi lustruieşte mobilierul.

De asemenea, te ajută să îndepărtezi mai uşor vopseaua de pe mâini. Tot ce trebuie să faci este să te speli cu ulei, să laşi să acţioneze timp de câteva minute, după care să te clăteşti cu apă călduţă. Vopseaua se va desprinde imediat de pe mâinile tale.

Spală oalele şi tigăile noi cu uleiul cu care ai gătit înainte de a le folosi. Acesta ajută la protejarea lor.

Acoperă instrumentele de grădinărit cu ulei pentru a preveni lipirea acestora de iarbă sau pământ.

Dacă ai rămas fără detergent auto, foloseşte cu încredere uleiul cu care ai gătit. Acesta îndepărtează cu succes chiar şi cele mai dificile peste de pe suprafaţa maşinii.  Tot ce trebuie să faci este să pui puțin ulei de gătit pe o cârpă sau un prosop de hârtie și să ştergi zonele murdare. Maşina ta va arăta ca nouă, fără să o duci la spălătorie.

Citeşte şi Iată ce trebuie să faci ca să nu îți înghețe parbrizul iarna. Trucurile pe care le folosesc cei mai iscusiți șoferi!