NU mai e nevoie de expediții periculoase cu submarinul: iată imagini spectaculoase cu epava Titanicului, de pe fundul oceanului! (FOTO + VIDEO)

Nu mai este nevoie de expediții extrem de periculoase pe sub apele adânci, avertizează oamenii de știință. De curând au fost realizate o mulțime de imagini spectaculoase care prezintă epava Titanicului.

28 iun. 2023, 11:32

Implozia submersibilului cu turiști dornici de senzații tari a șocat întreaga lume. Oamenii de știință recomandă curioșilor să admire imaginile spectaculoase surprinse de pe fundul Oceanului Atlantic, publicate în online.

O nouă scanare a epavei Titanicului realizată cu peste 715.000 de imagini face senzație pe internet. Este o premieră mondială.

Prima scanare digitală la scară naturală a Titanicului a dezvăluit cea mai faimoasă epavă din lume în detalii „uimitoare”, nemaivăzute până acum, informează Live Science.

Epava Titanicului se află pe fundul Oceanului Atlantic, la aproape 4 kilometri adâncime. Este înconjurată de apă neagră ca smoala, din cauza lipsei luminii.

Epava a fost scanată de submersibile care au utilizat cartografierea de mare adâncime pentru a crea „un geamăn digital exact” pe care experții îl vor folosi pentru a face lumină asupra ultimelor ore de viață ale navei deasupra apei.

Timp de 200 de ore a fost supravegheată nava, de două submersibile numite „Romeo” și „Julieta”. VEZI ÎN GALERIA FOTO imaginile cu Titanicul.

Titanicul într-un stadiu avansat de degradare. Excursiile periculoase, nejustificate

Nava se dezintegrează încet, în timp ce microbii din adâncuri se hrănesc cu coca de fier, iar operațiunile de salvare anterioare au provocat daune accidentale navei.

Titanicul s-a scufundat la prima sa cursă, în anul 1912. S-a lovit de un iceberg. Plecase din Marea Britanie, de la Southampton și urma să ajungă în SUA, la New York. Rămășițele navei scufundate au fost descoperite în mod neașteptat, în timpul unei misiuni secrete din timpul Războiului Rece, în 1985.

„Acest model va permite oamenilor să facă zoom out și să privească pentru prima dată întreaga navă. Așadar, prin capturarea acestui model 3D, ceea ce putem face este să vizualizăm epava într-un mod complet nou, există tot felul de mici detalii mici și uimitoare pe care le poți vedea”, a declarat Gerhard Seiffert, specialist în imagistică 3D la compania de cartografiere a adâncurilor Magellan.

Pe internet au apărut și videouri cu Titanicul, pierdut în adâncuri.

Fabulos! Cum arăta la interior Titanicul. Filmul înspăimântătoarei scufundări (VIDEO)

  • Foarte important de menționat, bogații care au coborât cu submarinul care a făcut impozie nu au putut vedea live epava. Imaginile erau transmise pe un ecran, prin intermediul unor camere video.