Nu mai pune niciodată laptele în acest loc din frigider. Poate provoca grave probleme de sănătate atunci când îl consumi!

Nu există frigider fără măcar o cutie de lapte. Puțini știu însă că este foarte important locul în care depozităm acest produs. De această regulă depinde sănătatea organismului nostru.

02 feb. 2022, 19:48
Nu mai pune niciodată laptele în acest loc din frigider. Poate provoca grave probleme de sănătate atunci când îl consumi!

Nu mai pune niciodată laptele în acest loc din frigider. Laptele reprezintă unul dintre alimentele-cheie din alimentația noastră. Ce se întâmplă însă am cumpărat mai mulți litri de lapte și nu știm unde să îi depozităm.

Nu mai pune niciodată laptele în acest loc din frigider. Poate provoca grave probleme de sănătate atunci când îl consumi!

Laptele integral nedeschis va fi de obicei bun de consumat timp de cinci până la șapte zile după data de expirare de pe cutie, iar laptele degresat va dura șapte zile. Laptele fără grăsimi și fără lactoză durează cel mai mult, până la 10 zile după data înscrisă pe ambalaj.

Ușa frigiderului e un spațiu perfect pentru unele dintre cele mai folosite produse, asta doar în teorie. Dar, în practică, este și acea parte a frigiderului supusă celor mai multe fluctuații de temperatură. În momentul în care deschidem ușa frigiderului, laptele trece de la minus 40 de grade la temperatura camerei, ceea ce poate duce la alterarea sa și implicit să provoace probleme de sănătate. De fiecare dată când laptele se încălzește, oferă bacteriilor șansa de a se înmulți, iar acest lucru, la rândul său, grăbește procesul de alterare.

Deci, care este locul din frigider cel mai bun pentru depozitarea laptelui? Unii spun că în spatele raftului din partea cea mai de jos, deoarece aceasta tinde să fie zona cea mai rece. Dar trebuie să mai țineți cont de un lucru dacă îl puneți aici: închideți imediat ușa frigiderului după ce ați luat laptele!

Dacă aveți mai mult lapte decât trebuie, există și opțiunea de a-l congela. Pentru a îngheța laptele cu succes, există câteva lucruri de care va trebui să țineți cont.

Primul este că laptele, ca orice lichid, își va crește volumul atunci când este înghețat, așa că dacă intenționați să-l înghețați în recipientul original, va trebui să aruncați puțin din el înainte de a face acest lucru. Resigilați recipientul, asigurându-vă că este etanș și apoi depozitați-l departe de orice alte produse (cum ar fi peștele) care ar putea transfera mirosuri sau arome nedorite în lapte.

Citește și: Pune sare de lămâie și apă rece în frigider! Trucul ieftin pe care orice român trebuie să îl știe! Rezultatul este uimitor!