Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român ca să își dea seama dacă mâncare se strică

Prima grijă când ne întoarcem din vacanță este să vedem dacă mâncarea pe care am lăsat-o mai multe zile în frigider s-a stricat. Poți afla acest lucru dacă apelezi la un truc simplu și deloc costisitor.

12 ian. 2022, 10:58
Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român ca să își dea seama dacă mâncare se strică

Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Specialiștii au demonstrat că trucul cu moneda în frigider este unul cât se poate de util. Dacă frigiderul nu mai e folosit și deschis pentru mai multe zile, atunci este indicat să pui o monedă într-o farfurie sau castron cu cu apă pe care să îl plasezi în frigider.

Pune o monedă în frigider când pleci în vacanță. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român ca să își dea seama dacă mâncare se strică

La un prim pas trebuie să iei castronul cu apă și să îl lași la frigider până când apa îngheață complet. Apoi pui o monedă deasupra gheții și îl pui din nou în frigider. Dacă ești plecat câteva zile în vacanță, la întoarcere, scoate acest bol cu apă înghețată și moneda din frigider.

Astfel, moneda ar trebui să se găsească fix în mijlocul bolului, acolo unde ai plasat-o initial când ai băgat castronul la frigider. Acest lucru ar indica faptul că toate produsele din frigider au stat la aceeași temperatură scăzută, constant, pe toată perioadă cât timp ai fost plecat.

Nu toata lumea stie regulile esentiale, care de cele mai multe ori insotesc manualul de utilizare al frigiderului, motiv pentru care mancarea se strica sau te poate imbolnavi grav. Este foarte important sa intelegi ca cea mai rece zona a unui frigider este raftul cel mai de jos.

Carnea trebuie sa fie impachetata si asezata pe raftul cel mai de jos, in zona cea mai rece a frigiderului. Nu asezati niciodata carnea cruda pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate sa curga suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea. Carnea cruda se pastreaza intotdeauna separate de cea prelucrata termic. Acest lucru este deosebit de important daca inainte de servire nu veti mai incalzi carnea prelucrata deja termic.

Citește și: Supermarket-urile din Ungaria, obligate să doneze alimentele cu cel puţin 48 de ore înainte de expirarea termenului de valabilitate. Lovitură teribilă dată marilor lanţuri de Parlamentul de la Budapesta
Alimentele care trebuie depozitate pe raftul cel mai de jos sunt pestele, salatele cu dressing, resturi de mancare gatita si resturi de deserturi, mai ales daca au frisca.

Printre alimentele care pot fi pastrate pe rafturi mai putin reci sau pe usa se afla produse lactate cum sunt branza si untul, ouale, conservele si sticlele deschise, dressingurile pentru salata si maionezele.

Citește și: Cât timp poți păstra alimentele la congelator și cum le decongelezi corect. Trucul care face mâncarea să fie mai gustoasă