NU mai pune SARE în mâncare! Vezi cu ce o poţi înlocui VIDEO

Românilor le place foarte mult sarea în bucate. Un studiu al Global Adult Tabacco Survey arată un consum dublu de sare faţă de cel normal. Nu este nici pe departe singurul exces alimentar pe care îl fac românii. Mâncăm zahăr şi grăsimi pe pâine şi, din păcate, nu ne înghesuim deloc când vine vorba de fructe, legume ori sucuri naturale.

RomaniaTV.net
30 mart. 2014, 12:55

În fiecare zi, un român consumă 11 grame de sare, în condiţiile în care limita maximă admisă este de 5 grame.

„Natura a avut grija ca în majoritatea alimentelor să existe un strop de sare. Ca şi un obicei sănătos, aş spune în primul rând, să mâncăm alimentele, mai ales legumele care conţin puţină sare, să le mâncăm ca atare, fără să mai punem sare în plus. Să avem grijă, pentru că inclusiv apa minerală conţine sare„, a declarat la România TV, medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Aceasta a precizat că nu trebuie să mai adăugăm sare la gătit, pentru că într-o zi, cu siguranţă vom consuma puţină brânză sărată sau mezeluri.

„Să avem grijă pentru că acele concentrate pe care gospodinele le pun în mâncare sunt amestecate cu sare. Mărarul este un înlocuitor perfect pentru gustul de sare. Puneţi mărar mult în mâncare, în sosuri, în salată. Este un excelent ajutor pentru celulită şi mimează perfect gustul sărat”, a completat Mihaela Bilic.

Românii nu fac cea mai bună alegere nici când vine vorba de carne. Potrivit studiului, 31% din români consumă carne de porc de 2-3 ori pe săptămână. Carnea de pui este consumată de 64% din români, tot de trei ori pe săptămână. Jumătate din români au declarat că mânâncă destul de rar carne de peşte.

Din nefericire pentru sănătatea lor, în alimentaţia zilnică a 78% din români sunt prezente grăsimile vegetale şi ulei.  

Un alt obicei prost al românilor este faptul că nu se înghesuie să consume fructe şi legume.


loading...