Nu o să crezi la ce riscuri te expui când porţi un sutien nepotrivit

Nelipsit din garderobele noastre, sutienele ne-au salvat cu siguranţa în multe momente. Ele ne susţin sânii, îi ridică sau îi acoperă, dar pe cât de utile sunt, atât de mult probleme de sănătate pot crea dacă nu sunt bine alese.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 05:22
Nu o să crezi la ce riscuri te expui când porţi un sutien nepotrivit

Durerile de sani si de spate, amorteala bratelor, iritatiile si durerile de cap sunt doar cateva dintre consecintele purtatii unui sutien cu dimensiuni nepotrivite.

In timp ce un sutien mai mare decat volumul sanilor sau decat circumferinta bustului ridica doar problema unei sustineri insuficiente, un sutien prea stramt poate provoaca mult mai multe neplaceri.

Acestea aplica presiune pe nervii din regiunea bratelor, motiv pentru care pot aparea senzatii de furnicaturi si de amorteala. Bretelele fixe genereaza presiune pe umeri si pe gat, provocand dureri atat in aceste zone, cat si de cap.

Pot afecta respiratia si digestia

Un sutien cu circumferinta si cupele prea mici nu permite extensia cutiei toracice in timp ce respirati, reducand astfel cantitatea de aer care ajunge in plamani si, implicit, buna oxigenarea a tesuturilor. Un studiu efectuat de specialistii Scolii Britanice de Osteopatie au observat ca sutienele cu circumferinte prea mici pot afecta si digestia, pentru ca preseaza diafragma. Ele pot genera constipatie sau asa-numitul sindrom al colonului iritabil.

Continuarea pe Lyla.ro.