Nu pune niciodată acest ingredient în omletă. Specialiștii spun că îi strică gustul. Iată trucul-minune prin care poți face micul dejun perfect

Majoritatea românilor aleg ca la micul dejun să mănânce ouă. Fie că e omletă, ouă scramble, ouă fierte, ouă ochi, e un aliment la care apelează frecvent.

16 mart. 2024, 19:06
Nu pune niciodată acest ingredient în omletă. Specialiștii spun că îi strică gustul. Iată trucul-minune prin care poți face micul dejun perfect

Dar, cel mai și cel mai des oamenii mănâncă omletă. În unele bucătării se folosește ulei pentru prepararea omletei, în altele se știe deja că uleiul nu e deloc sănătos.

Iată metoda prin care poți face o omletă delicioasă și sănătoasă

Potrivit rețetei franțuzești, uleiul e interzis. Omelta clasică se face doar cu ouă și unt. Textura e moale, iar culoarea deschisă, uniformă și nu are pete maronii. Un alt aliment care nu are ce căuta în această rețetă de omletă este laptele.

Citește și De ce nu trebuie să pui aceste două legume împreună la frigider sau în cămară. Motivul pentru care se vor strica mult mai repede

Ouăle trebuie bătute cu un tel timp de cel puțin 30 de secunde ca să iasă așa cum trebuie. Apoi, se adaugă sare și piper. E nevoie de o tigaie antiaderentă pentru prepararea acestei rețete, iar focul trebuie setat la temperatura potrivită, adică să fie mediu. Capacul tigării trebuie să fie uns cu unt pentru ca micul dejun să fie de-a dreptul delicios.

Dacă nu-ți place omleta simplă și vrei să mai adaugi ingrediente în ea, cum ar fi tot felul de ierburi sau brânză, mai întâi asigură-te că omleta e gata încălzită și aproape formată înainte să le adaugi.

Rețeta originală franțuzească arată că omleta, la finalul procesului de gătire, trebuie să fie moale în interior. Așa că, dacă urmezi cu strictețe toți pașii de mai sus, nu e nicio șansă să nu-ți iasă micul dejun pufos și delicios.

Citește și Motivul pentru care ar trebui să renunți la produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi! Un nutriționist a explicat tot. Mulți români vor rămâne surprinși