Vreme rea în toată România. Până când vom avea ploi, vânt, descărcări electrice şi grindină

Vremea rea continuă în majoritatea țării. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Însă, meteorologii au extins avertizarea avertizarea de ploi și intensificări ale vântului.

17 apr. 2023, 14:16
Vreme rea în toată România. Până când vom avea ploi, vânt, descărcări electrice şi grindină
Vreme rea în toată România. Până când vom avea ploi, vânt, descărcări electrice şi grindină

Primăvara și căldura se lasă așteptate. Se pare că oricât de mult ne-am dori nu scăpăm de vremea rea. Luni meteorologii au anunțat că va fi prelungită până miercuri la ora 10:00 avertizarea de ploi și intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă pentru toată țara.

Citește și: Prognoza meteo 17 aprilie 2023. Se schimbă vremea, vin ploile în toată ţara

„Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. Se vor acumula cantități de apă local de 15-20 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp, luni (17 aprilie) în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în zonele montane, iar marți (18 aprilie) îndeosebi în sud-est”, precizează ANM. Potrivit meteorologilor, pe arii restrânse vor fi descărcări electrice și grindină, iar temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 km/h în sud. Până spre sfârșitul săptămânii, temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, în majoritatea zonelor”, adaugă ANM.

Cum va fi vremea în București

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vestul țării, dar și ușor excedentare în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În Capitală cerul va avea înorări și temporar va și ploua. Se vor acumula cantități de apă de aproximativ 10-20 l/mp, în medie. Și Capitala este cuprinsă pe lista regiunilor vizate de avertizarea meteorologică care este valabilă în intervalul luni, ora 12:00, şi miercuri, ora 10:00.Vântul va sufla în general moderat, trecător, cu rafale de până la 40-50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 15-16 grade, iar cele minime de 7-9 grade.

Citește și: COD GALBEN de vreme instabilă în peste jumătate din ţară. Fenomene meteo extreme: vijelii, ploi torenţiale, grindină