Nu-ţi vine să crezi că această fotografie este făcută în Bucureşti

Printre blocurile comuniste şi hotelurile luxoase de patru setele ale Bucureştiului se găseşte o comoară ecologică. O baltă abandonată de zeci de ani a dezvolatat un ecosistem complex chiar în Capitală, între Vitan şi Berceni.  Fotograful Ignat Helmut a publicat o fotografie care prezintă minunăţia din buricul Capitalei.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 15:25

Pe o suprafaţă de 180 ha, între Vitan şi Berceni, s-a dezvolatat de-a lungul anilor un ecosistem complex ce ar putea deveni în viitor prima rezervaţie naturală din Bucureşti. Fotograful Ignat Helmut a fotografia acest loc de undeva de sus, imagine postată apoi pe Facebook.

În Capitala României natura şi-a spus cuvântul şi a creat un loc minunat unde vulpile, dihorii, vidrele şi zecile de specii de păsări creează o adevărată DELTĂ. Printre speciile de animale care trăiesc aici se găsesc ulii, raţe sălbatice, fazani, vulpi, videre, iepuri, bizami, dihori, ţestoase de apă, şerpi, peşti şi vreo 80 de alte specii de păsări, printre care şi unele rare.

 

Lacul Văcăreşti a fost descris de presa străină ca fiind o comoară ecologică în mijlocul Bucureştiului.

Întreaga zonă este în litigiu între Ministerul Mediului şi o firmă privată care, în ianuarie 2003, a primit în concesiune terenul pentru 49 de ani, ca să ridice o bază sportivă. Câteva asociaţii militează ca acest loc să devină rezervaţie naturală.