Nu vă aşteptaţi la asta. Cartofii prăjiţi, în topul celor mai sănătoase alimente

Ştim că nu sunt sănătoşi şi totusi, adesea, nu ne putem abţine să nu-i mâncăm. Este vorba de mâncarea veşnic interzisă: cartofii prăjiţi. Însă cele mai recente studii arată că nu sunt chiar atât de dăunători pe cât ne-a făcut societatea contemporană să credem.

26 mai 2013, 07:03
Nu vă aşteptaţi la asta. Cartofii prăjiţi, în topul celor mai sănătoase alimente

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca persoanele care au mancat mai multe produse care contin cartofi (chips-uri, in special) au asimilat 450 de grame intr-un an, in timp ce bauturile dulci contribuie la cresterea in greutate cu ceva mai putin. Cu douazeci de ani in urma, o portie de cartofi prajiti avea aproximativ 210 calorii. In prezent, o portie de 200 de grame de cartofi are 650 de calorii. De fapt, cartofii prajiti si alte mancaruri care contin cartofi par sa contribuie direct la cresterea in greutate, potrivit unui studiu realizat la Harvard.

Lasand la o parte caloriile, cartofii prajiti sunt, de asemenea, bogati in sodiu si grasimi, din cauza uleiului folosit la prajire, Huffington Post prezinta cateva modalitati prin care consumul de cartofi prajiti este mai putin daunator.

Incercati o alternativa sanatoasa a cartofilor obisnuiti

Cartofii au dobandit o reputatie negativa, dar, de fapt, ei se afla in topul celor mai sanatoase alimente, datorita amestecului complex de carbohidrati, vitamine si fibre. In acest sens, nutritionistii recomanda cartofii dulci, fiind nu doar gustosi, ci si extrem de sanatosi. Forma alungita la unul dintre capete este ceea ce-i diferentiaza de cartofii obisnuiti. Ei sunt bogati in betacaroten, antioxidanti, vitamina C, dar si alte substante benefice pentru sanatate.

Continuarea pe LYLA.RO.