Nu vă hrăniți niciodată animalul de companie cu aceste alimente! Sunt toxice și vă pot ucide câinele

Animalele de rasă pot fi foarte sensibile dacă primesc mâncare nepotrivită. Medicii veterinari recomandă să fiți foarte atenți la acest aspect fiindcă viața animamelor voastre de companie ar putea fi grav afectată.

14 ian. 2022, 11:53
Nu vă hrăniți niciodată animalul de companie cu aceste alimente! Sunt toxice și vă pot ucide câinele

Alimente interzise pentru animale:

Multe pisici fură mâncare de pe masa stăpânilor fără probleme. Câinii, la rândul lor, așteaptă să le cadă ceva bun pe jos de pe masa stăpânilor. Nu de puține ori am auzit persoane care le dau câinilor lor mâncare pe care și ei știu că nu au voie să o mânânce? De ce? „Nu am putut rezista la acea privire”, „tu știi cum se uita la mine, parcă mă implora să-i dau și lui”, „nu are ce să pățească de la puțină ciocolată”. Și motivele pot continua.

Mare atenție, însă! Aceste alimente interzise animalelor, chiar și într-o cantitate mică, pot avea efecte nedorite și destul de rapide.

Iată ce nu ar trebui să puneți niciodată în bolul de mâncare al patrupedelor voastre:

Ciocolată

Alimente interzise pentru animale: Ciocolata este otrăvitoare pentru câini. Însă, cât este de periculoasă depinde de tipul de ciocolată, de cantitatea consumată şi de talia câinelui. În cantităţi mari, ciocolata şi produsele care conțin cacao vă pot ucide câinele. Aveți, totuși, alternative. Fiindcă acești patrupezi abia așteaptă să prindă ceva dulce, există pe piață ciocolată specială pentru câini sau tot felul de biscuiți și alte dulciuri. Și aici e bine să aveți măsură și să citiți pe pachet înainte să-i dați să consume, căci nu e indicat să depășească o anume cantitate pe zi.

Avocado

Conţine o substanţă numită persină, care îi poate provoca vărsături şi diaree câinelui tău. Persina este prezentă în miezul de avocado, precum şi în coajă, deci asigură-te că arunci coaja unde nu poate ajunge el.

Ceapă şi usturoi

Usturoiul, ceapa, arpagicul şi toate plantele din familia lor sunt interzise animalelor de companie. În cazul în care le-a mâncat pe oricare dintre acestea, îi pot fi afectate celulele roşii din sânge sau poate suferi iritaţii gastrointestinale.

Alcool

Ce se întâmplă când un câine bea alcool? La fel ca ciocolata și ceapa, alcoolul este toxic pentru câini. Chiar și cantități mici de alcool – nu numai în băuturi, ci și în siropuri și aluat crud de pâine – pot avea ingrediente care sunt otrăvitoare pentru ei. Atât etanolul (agentul intoxicant din bere, vin și băuturi alcoolice), cât și hameiul (folosit pentru prepararea berii) pot provoca câinilor intoxicație cu alcool.

Struguri și stafide

Probabil până acum ați auzit că strugurii și stafidele nu sunt alimente permise câinilor. Nu se cunoaște o doză toxică exactă. În principiu, cu cât cantitatea de struguri sau stafide ingerată este mai mare, cu atât mai mari sunt șansele unei intoxicații. Asta înseamnă că un singure strugure poate fi extrem de toxic pentru un câine, în timp ce un alt câine poate să mănânce un ciorchine de struguri și să nu pățească nimic.

Oase fierte

Oasele fierte nu sunt recomandate în niciun caz. Dacă animalele de companie ingeră un os gătit, este recomandat să solicitați imediat tratament veterinar. Este important să acordați o atenție deosebită câinelui dvs. în următoarele câteva zile pentru a vă asigura că osul trece.

Nu neapărat fructul în sine, cât sâmburii prunelor și piersicilor sunt extrem de dăunători pentru câini. Aceștia pot fi cauza problemelor intestinale semnalate de câine. Mai mult decât atât, sâmburii prunelor și piersicilor conțin cianură, o substanță otrăvitoare atât pentru câini, cât și pentru oameni.

Ceai și cafea

Alte alimente interzise câinilor sunt și ceaiul sau cafeaua, din simplul fapt că acestea conțin cafeină, nefiind astfel indicate pentru patrupede. Cafeina stimulează sistemul nervos al câinelui, putând provoca hiperactivitate, convulsii, vărsături sau diaree.

Carne crudă

Carnea crudă este un alt produs din lista cu alimente interzise câinilor și poate conține paraziți, bacterii sau viruși care odată ajunși în organismul gazdei, pot provoca o boală în toată regula. Dintre bacterii, cel mai mare risc este Salmonella. Cea mai frecventă consecință a consumului de alimente crude este gastroenterita, ce se manifestă prin vărsături și diaree.

Citește și Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Citește și Vitamina esențială organismului uman. Lipsa ei din corp poate duce la complicații cardiace și slăbirea sistemului imunitar! Alimentele pe care trebuie să le consumăm