Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Când ajungem sub pătură și trecem la somn nimic nu mai contează. Puțini știu însă că ne riscăm sănătatea din cauza poziției în care dormim pe parcursul întregii nopți.

14 ian. 2022, 11:45
Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Oamenii de știință trag semnalul de alarmă și spun că o poziţie de dormit, pe care mulţi o preferă, ţi-ar putea răni spatele, implicit coloana vertebrală!

Obiceiul făcut în somn care îți afectează sănătatea. Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Să dormi pe burtă poate fi confortabil, dar poate fi dăunător pentru spate. Odihna pe burtă determină spatele să se arcuiască, într-un mod inconforabil, în timpul somnului, punând o presiune suplimentară asupra coloanei:

„Această poziţie pune cea mai mare presiune asupra muşchilor şi articulaţiilor coloanei vertebrale, deoarece aplatizează curba naturală a coloanei vertebrale. Dormitul pe burtă te obligă să întorci gâtul, ceea ce poate provoca dureri de gât şi dureri în partea superioară a spatelui”, a explicat expertul Raymond Jonathan pentru Spine Universe.

Citește și: Vitamina esențială organismului uman. Lipsa ei din corp poate duce la complicații cardiace și slăbirea sistemului imunitar! Alimentele pe care trebuie să le consumăm
 

Medicii recomandă dormitul pe spate. Marleen Caldwell, terapeut la Clinica Cleveland, spune că dormitul pe spate îi permite greutăţii să fie distribuită uniform pe corp şi este poziţia ideală de dormit. Caldwell a subliniat că în timpul somnului este esenţial să dormi într-o poziţie confortabilă, dacă îţi doreşti să atenuezi durerile de spate.

Potrivit Healthline, dormitul pe spate aduce numeroase beneficii neaşteaptate. Mai exact, reduce durerile de cap tensionate şi atenuează durerea şi presiunea sinusurilor. De asemenea, contribuie şi la menţinerea unui ten ferm şi tânăr, deoarece te împiedică să dormi cu faţa de pernă, obicei care poate cauza, în timp, riduri.

O altă poziţie recomandată de dormit este dormitul lateral. Potrivit Healthline, s-a descoperit că dormitul pe o parte poate reduce durerile articulare şi de spate, însă nu este recomandată pentru persoanele cu şoldurile late, deoarece pune o presiune suplimentară pe aceste zone.

Citește și: Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali: S-au înmulţit cazurile de violenţe, abuzuri sexuale, abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise