Numai în pielea lor să nu fii! Mărturiile răvăşitoare ale cadrelor medicale care s-au izolat de familii: „Noaptea, plângem în perne”

Pentru tot mai multe cadre medicale, hotelurile au devenit a doua casă. Pentru că iau contact zilnic cu pacienţii infectaţi cu coronavirus, multe cadre medicale s-au izolat de familii, pe care nu le-au mai putut vedea de săptămâni bune. Câteva dintre acestea au povestit, pentru Ştirile Pro TV, cum se descurcă cu noua lor viaţă.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 16:16
Numai în pielea lor să nu fii! Mărturiile răvăşitoare ale cadrelor medicale care s-au izolat de familii: „Noaptea, plângem în perne”

Ca să-şi mai aline dorul de cei dragi, personalul medical izolat în hoteluri şi pensiuni încearcă să respecte rutina de acasă: fac curăţenie, gătesc sau fac exerciţiile fizice. Doar gândul că numai în acest fel îşi pot ţine familia departe de virus le dă putere.

Loredana şi Laura lucrează la spitalul din Sighişoara. De două săptămâni, împart aceeaşi cameră de hotel. Ca să mai scape de griji şi de stres, între turele de la spital fac gimnastică.

Citeşte şi Jurnalul de carantină al unei tinere din Suceava. Spitalul i-a infectat toată familia

Loredana Gheorghiu, asistenta medicală: „E cel mai urât coşmar, nu credeam că o să ajungem aici să mergem cu frică la serviciu. E greu, noaptea stăm şi plângem în perne, dimineaţa mergem la serviciu şi trebuie să fim puternice să facem faţă, să înţelegem bolnavii!”

Laura, infirmieră: „Copil, soţ, prieteni, părinţi. I-am anunţat a doua zi că nu o să mai merg acasă, e foarte greu, mai ales că am un copil mic, l-am pregătit„.
 

Rareş Duicu este şeful secţiei de pneumologie a Spitalului Municipal Sighişoara. Nu şi-a mai văzut copiii şi soţia de două săptămâni: „Până la urmă, munca asta ne-am ales-o. Sighişoara a fost desemnat spital suport şi ne-am asumat. Este greu să stăm departe de casă, avem condiţii, ne putem face treaba şi să ne şi odihnim, sperăm să treacă totul şi să ne întoarcem la familie„.

Kerekes Rozalia, infirmieră: „Este greu când, în loc să mergi acasă, trebuie să mergi în direcţia opusă casei tale”.

Citeşte şi Scrisoarea EMOŢIONANTĂ primită de un medic aflat la izolare în pandemia de coronavirus

Suciu Ştefănia, infirmieră: „Este o perioadă foarte grea, numai gândul că nu ştii ziua de mâine, dar luptăm…”

Tanaszi Sarolta, manager spital: „Au primit o nouă locuinţă pe perioada pandemiei. Mai ales că personalul este dedicat pentru tratarea şi îngrijirea pacenţilor COVID-19. Această măsură s-a luat să protejăm atât personalul nostru, cât şi familiile acestora”.

Măsura izolării cadrelor medicale a fost luată de conducerea mai multor spitale din ţară, pentru a limita răspândirea coronavirusului.