Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 din România. Raportul oficial al CNSCBT

Aproape 3.200 de cadre medicale din România au fost infectate cu COVID-19, potrivit ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În ultima săptămână, un caz din şapte a fost din rândul "halatelor albe".

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 14:05
Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 din România. Raportul oficial al CNSCBT

Potrivit raportării CNSCBT, în rândul personalului medical s-au înregistrat 3.149 de cazuri de COVID-19 de la debutul pandemiei. În ultima săptămână, unul din şapte cazuri confirmate au fost la personal medical.

Citeşte şi: Valul doi de coronavirus este o realitate. Anunţ oficial al autorităţilor sud-coreene, care se confruntă cu o nouă serie de infectări

În săptămâna 15 -21iunie, 45,7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Braşov, Suceava, Vrancea şi Argeş, iar 47,3% din totalul deceselor au fost în Suceava, Vrancea, Bucureşti, Argeş şi Bistriţa-Năsăud.

În privinţa deceselor, 76,7% din total au fost la persoane peste 60 ani, dintre care 58,8% au fost la bărbaţi. Majoritatea celor care au murit în urma infectării avea şi alte boli cronice, procentul fiind de 93,6.