Ordonanţa militară nr 6: Carantină TOTALĂ în Suceava si OPT comune limitrofe

Publicat: Luni, 30 Martie 2020 22:46 // Actualizat: Luni, 30 Martie 2020 23:40 // Sursa: romaniatv.net
Ministrul de interne, Marcel Vela a anunţat că municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare (nr. 6) adoptate luni seară.
Documente atasate:

Declaraţiile făcute de BOGDAN DESPESCU

”Ordonanta militara nr 5 din 30 martie 2020 privind măsuri de prevenire a COVID-19. Se prelungeste masura efectuariii zborurile din și spre Spania pentru o perioada de 14 zile începând cu data de 31 martie, ora 18. Spre și Italia pentru o perioadă de 14 zile din data de 6 aprilei 2020. Măsurile nu sunt pentru transport de marfă. 

Citește și: România se află oficial în scenariul 4, cu 2.109 cazuri de COVID-19. Ce presupune acest scenariu şi care sunt noile restricţii

Prin articolul 3 s-a completat articolul 3 din Ordonanta 4, respectiv persoanele care paresesc locul de carantină sunt puse din nou in carantină si platesc. Persoanale care nu respectă măsurile de izolare in locul declarat vor fi obligate să inte in carantina 14 zile, să suporte cheltuielile și vor fi sancționate.

De asemenea, am completat art 4 din Ordonanta nr 4. Prevederile art 4 nu se aplica pilotilor de aeronvare care zboara intre și dinspre zonele de risc galben, zona rosie, care nu coboara din aeronava intre zboruri sau dacă poarte echipament.”

Declaraţiie făcute de RAED ARAFAT

"Sunt 2109 cazuri confirmate în țară până la ora actuala.Vreau sa evidentiez situatia Suceava. Dintre 2019 cazuri confirmate, 593 sunt la Suceava"

Declaraţiile făcute de MARCEL VELA

"E o situație complexă. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiști în boli infecțioase, împreună cu toți factorii implicați - toate au făcut să luăm o decizie extrem de importantă: am emis ordonanța militară nr 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurilor de carantinarea asupra municipiului Suceava şi a unor comune din zona limitrofă precum şi instituirea unei zone de protecție asupra unor unități adminstrativ-teritoriale din județul Suceava", a declarat Marcel Vela.

Citește și: Număr record de victime anunţate luni seara, în România: 13 noi decese la Suceava, din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 65

PREVEDERI:

Art. 1: Se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

Art. 2: Se instituie pe perioada stării de urgenţă o zonă de protecţie, ca perimetru de siguranţă, în jurul localităţilor carantinate formată din toate celelalte unităţi teritorial-administrative din judeţul Suceava.

Art 3: În zona carantinată prevăzută la ART 1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și aprovizionării populației. Persoanele care nu locuiesc în zona carantină dar care desfășoara activități economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitaea publică, enertetci, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Art 4: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, nu vor comercializa bilete, abonamente sau alte titluri de călătorie pentur transportul călătorilor în zona carantină decât dacă sunt respectate dispoziițe art 3.

Art 5: Toate restricțiile stabilite prin ordonanțele militare precedente se aplică în mod corespunzător în localitățile carantinate și in zona de protecție. 

Art 6: Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art 3.

Art 7:În zona de protecție, organele vor stabili măsuri specifice de limitare a intrării și ieșirii persoanelor. În zona de protecție e interzisă deplasarea între localitățile din zonă. Autoritățile administrației vor aduce la cunoștința persoanelor de zona de protecție obligațiile

Art 8: Accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare sau pentru servicii medicale de urgență

Art 9: Consiliul Județean Suceava, cu primarii și consiliile locale vor lua măsuri de a funcționa serviciile de protecție și asistență socială, utilitățile publice și alimente de bază pentru persoanele fără aparținători.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus măsuri Romania şedinţă Suceava
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H