Numărul cazurilor de pneumonie, în creştere în România

Numărul cazurilor de pneumonie raportate în judeţul Sibiu este în creştere, pentru a doua săptămână consecutiv, după ce la finalul lunii februarie şi începutul lunii martie s-a constatat o scădere bruscă a îmbolnăvirilor. Statisticile arată scăderi constate ale numărului de pacienţi cu gripă şi infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS).

19 mart. 2024, 15:36
Numărul cazurilor de pneumonie, în creştere în România

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au transmis că, după o scădere semnificativă a numărului de pneumonii la finalul lunii trecute şi începutul acestei luni, în săptămâna 11-17 martie s-a înregistrat creşteri ale numărului de bolnavi diagnosticaţi cu această afecţiune. În această perioadă, în judeţ au fost 427 de pacienţi diagnosticaţi cu pneumonie. Este, de altfel, a doua săptămână la rând în care numărul cazurilor de pneumonie creşte, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău după vârsta de 40 de ani. Cele trei obiceiuri pe care trebuie să le incluzi în rutina zilnică

Dintre bolnavii nou diagnosticaţi, cele mai multe cazuri, respectiv 118, au fost la grupa 15-49 de ani.

”A crescut, de asemenea, şi numărul persoanelor internate (148), cele mai multe fiind tot la vârstele extreme: 0-1 an cu 30 de sugari spitalizaţi şi vârstnicii peste 65 de ani, cu 46 de internări”, transmit oficialii DSP Sibiu.

În schimb, statisticile realizate la nivel judeţean arată o scădere cu 489 de cazuri, de la 1.825, la 1.336, a numărului de infecţii de căi respiratorii. Aproximativ 32% dintre cazuri sunt la grupa de vârstă 5-14 ani şi aproape acelaşi procent la persoanele cu vârste cuprinse între 15-49 de ani.

”Datele privind cazurile internate sunt aproape identice cu cele din raportarea precedentă, şi anume: un număr redus de internări (37), din care 36 au fost copii (grupa 0-14 ani), cei mai mulţi fiind sugari, 0-1 an (24 de copii internaţi)”, precizează sursa citată.

Numărul cazurilor de gripă este în continuare în scădere, pentru a şaptea săptămână consecutiv, de la 22 de cazuri, la 15. Niciun pacient nu a necesitat internare.

Citește și: Ce nu ar trebui să faci niciodată după ce abia ai mâncat. Îți dăunează grav sănătății

De la începutul lunii octombrie şi până la 17 martie, în Sibiu au fost raportate, în total, 849 cazuri de gripă, virusul gripal de tip A, 46.082 cazuri IACRS şi 10.351 pneumonii.