Numărul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic. A fost anunțat un al şaselea deces

Noul virus apărut luna trecută în China a făcut şase victime în oraşul Wuhan (centru), cu două mai mult decât indica precendentul bilanţ, a anunţat marţi primarul acestui oraş aflat în centrul epidemiei, transmite marţi AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 11:59
Numărul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic. A fost anunțat un al şaselea deces

Intervievat de televiziunea de stat CCTV, Zhou Xianwang a precizat că un număr total de 258 de persoane au fost infectate în oraşul său, iar 227 primesc încă tratament.

Tot marţi, autorităţile din China anunţaseră identificarea a 77 de cazuri noi, într-un moment în care multe alte ţări din Asia îşi intensifică controalele în faţa răspândirii noului virus, asemănător SARS, după ce acesta fusese la persoane din Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

În total există 291 de cazuri confirmate şi 922 de pacienţi rămân sub observaţie în spitalele din China, au anunţat marţi autorităţile sanitare din această ţară.

Autorităţile din Taiwan au confirmat marţi primul caz de infectare cu noul virus pe insulă la o femeie care s-a întors din Wuhan, potrivit dpa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se va reuni miercuri pentru a decide dacă va declara epidemia drept o „urgenţă de sănătate publică de preocupare internaţională„.

MAE, atenţionare de călătorie pentru China

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Populară Chineză că, în provincia Hubei, localitatea Wuhan, există un focar de pneumonie virală (coronavirus).

Comisia naţională de sănătate a R.P. Chineză a raportat, la nivel naţional, 217 de cazuri de pneumonie virală şi 4 decese din această cauză. În afara provinciei Hubei, au fost identificate 12 cazuri de coronavirus în sudul provinciei Guangdong, 1 caz în Shenzhen şi 2 cazuri în Beijing (persoane care au călătorit recent în Wuhan, conform autorităţilor medicale locale).

Răspândirea coronavirusului ar putea fi amplificată de faptul că în perioada 22 ianuarie – 1 februarie 2020 se desfăşoară festivităţile Anului Nou chinezesc, perioadă intensă în ce priveşte călătoriile interne în R.P. Chineză„, arată MAE.

Cetăţenilor români li se recomandă, temporar, evitarea deplasărilor în provincia Hubei.