Numărul donatorilor de sânge din Alba, de trei ori mai mare faţă de media unei zile obişnuite

INCENDIU CLUB COLECTIV. Numărul persoanelor care au donat sânge marți la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a fost de trei ori mai mare față de media unei zile obișnuite, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Centrului, doctor Elena Popescu.

03 nov. 2015, 16:29
Numărul donatorilor de sânge din Alba, de trei ori mai mare faţă de media unei zile obişnuite

INCENDIU CLUB COLECTIV. Un număr de 70 de persoane, printre care și 20 de jandarmi, au donat marți sânge la centrul de specialitate din Alba Iulia, cei prezenți menționând că fac acest lucru pentru a veni în sprijinul victimelor incendiului din clubul Colectiv din București. Din cele 70 de persoane, 20 nu au putut să doneze, deoarece nu s-au încadrat la condițiile obligatorii unui asemenea demers.

Luni au donat sânge în jur de 50 de persoane.

INCENDIU CLUB COLECTIV. În mod normal, numărul celor care trec zilnic pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia este de peste 20.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei, și în zilele următoare vor dona sânge angajați ai instituției.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, subcomisar Luminița Prodan, a precizat, pentru AGERPRES, că peste 160 de polițiști și-au exprimat dorința de a dona sânge pentru victimele incendiului din București. Aceștia se vor prezenta, pe baza unei programări prealabile, începând de miercuri până la sfârșitul săptămânii viitoare la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia.

În urma incendiului din seara de vineri, 30 octombrie 2015, de la clubul Colectiv din Bucureşti, şi-au pierdut până acum viaţa 32 de persoane, iar alte 130 sunt internate în diferite spitale din Capitală, din care foarte multe în stare critică şi gravă.

  • Citeşte şi:

Adrian Despot, mărturii în faţa procurorilor: Filmul TRAGIC al evenimentelor din Colectiv

Papa Francisc, mesaj după incendiul din Colectiv: Suveranul Pontif îşi exprimă PROFUNDA DURERE pentru tragedie

Unul dintre patronii clubului Colectiv, MESAJ din arest: Sunt împietrit de durere. REGRET tot ce s-a întâmplat