Numărul mamelor singure cu copii în stradă a crescut. Donează câţiva lei pentru ca un bebeluş să aibă lapte praf

Copiii proveniţi din familiile care locuiesc în adăposturi improprii au nevoie de condiţii prielnice pentru o dezvoltare sănătoasă, în special în primele 24 de luni de viaţă. De asemenea, au nevoie de ajutor în obţinerea certificatelor de naştere, iar părinţii în obţinerea de cărţi de identitate, training şi consiliere motivaţională pentru un loc de muncă şi găsirea unui loc de adăpostire adecvat. Asociaţia Samusocial a început o campanie de strângere de fonduri pentru a putea cumpăra produse necesare creşterii şi îngrijirii unor copilaşi, până la împlinirea vârstei de 2 ani.

03 dec. 2015, 14:12

În ultimii doi ani a crescut numărul mamelor singure cu copii în stradă, precum şi cel al familiilor tinere ce locuiesc în adăposturi improvizate. Pentru a ajuta copiii, Samusocial din România derulează un proiect prin care asigura, lunar, produse necesare creşterii şi îngrijirii celor mici, până la împlinirea vârstei de 2 ani.

Pe lângă alocaţia lunară primită de la stat, familiile se întreţin şi din vânzarea de flori, reciclarea de produse tip PET, lucrări în construcţii, ca agenţi de curăţenie sau spălători auto. Cei care nu au locuri de muncă sunt consiliaţi social şi profesional, astfel încât să iasă din situaţia de persoană/familie fără adapost.

Pentru a asigura o crestere si o dezvoltare sanatoasa a copiilor cu varste intre 0 si 2 ani, Samusocial isi propune sa asigure lunar distribuirea de produse constand in scutece, servetele umede, lapte praf si piureuri de fructe, paste si periute de dinti, sapunuri, detergenti si sampoane. 

„Beneficiarii directi sunt bebelusii si copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 24 de luni. Cu 30 de lei hranim un bebelus timp de o saptamana cu lapte praf. Acestia s-au nascut in familiile defavorizate din mediul urban sau rural, care au migrat in Bucuresti in speranta unui trai mai bun. De cele mai multe ori, familiile au ajuns impreuna in Capitala, insa ulterior mamele si copiii au fost parasiti si lasati sa se descurge pe cont propriu. Chiar daca au fost ajutate sa primeasca un loc in centrele maternale, mamele nu au putut sa asigure minorilor cele necesare si s-au vazut nevoite sa apeleze la ajutorul Samusocial. In prezent, in proiect sunt ajutati 45 de copii cu varste intre 0 si 2 ani”, a spus Monica Tautul, PR Manager Samusocial din România. INTRĂ AICI PENTRU A DONA

Această campanie face parte din proiectul „Creştem mari şi sănătoşi”, poiect înscris la Bursa Binelui, alături de „Toţi copiii merg la şcoală” şi „Atelier ocupaţional pentru oamenii străzii”, proiecte derulate de asociaţie pentru susţinerea şi ajutorarea copiiilor ce provin din familiile defavorizate şi a adulţilor străzii.

Mecanismul de donaţii este foarte simplu: pe pagina fiecărui proiect în parte se accesează butonul „Donează”, în fereastra următoare fiecare donator îşi completează numele, adresa de e-mail şi suma pe care doreşte să o doneze. După completare şi apăsarea butonului „Donează”, donatorul va fi direcţionat pe site-ul EuPlatesc.ro, pentru finalizarea donaţiei.