Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus, mai mare decât cel al celor care se infectează. Anunţul lui Orban înainte de alegeri

Ludovic Orban s-a arătat optimist privind modul în care evoluează pandemia de COVID-19 în România. Premierul a precizat că a fost constatată o descreştere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, scăzând totodată şi procentul de pozitivare la săptămână.

03 dec. 2020, 09:50
Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus, mai mare decât cel al celor care se infectează. Anunţul lui Orban înainte de alegeri
Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus, în creştere

Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus este mai mare decât al celor care se infectează cu virusul SARS-COV-2.

„Pe săptămâna anterioară am avut o descreştere a numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri. A scăzut şi procentul de pozitivare la săptămână.

Am început aproape în fiecare zi numărul persoanelor care se vindecă să fie mai mare decât numărul persoanelor care se infectează”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Vaccinare anti-covid. Cine sunt primii români care se vor imuniza săptămâna viitoare

De asemenea, Ludovic Orban a fost întrebat cum îşi explică scăderea numărului de noi cazuri de COVID-19, în condiţiile diminuării şi a numărului de testări.

„Vă referiţi la procentul de persoane pozitive din procentul de persoane care se testează. Acest procent l-aţi văzut în ultimele trei zile pentru că au fost zile libere. S-au efectuat mai puţine teste. L-aţi văzut mai mare pentru că se testează cazurile prioritare şi din cauza asta, procentul de pozitivare este mai mare”, a explicat Orban.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 2 DECEMBRIE. Aproape 5.000 de cazuri noi la 15.700 de teste. Un nou record la ATI

Miercuri, 2 decembrie, Grupul Pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.916 de noi cazuri COVID-19 după efectuarea a 15.701 de teste în ultimele 24 de ore. 135 de infectate cu coronavirus au murit.

Citeşte şi: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, prioritate în CSAT. Consiliul se reuneşte la ora 15

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529. Dintre acestea, 1.260 sunt internate la ATI.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 371.231 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Universitatea Babeş Bolyai recomandă deschiderea şcolilor. Patru ghiduri despre pandemie, sărbători şi vaccinare