Numărul solicitărilor pentru operaţii estetice a crescut semnificativ în perioada carantinei

Multe clinici de chirurgie estetică din întreaga lume au raportat o creştere a numărului de solicitări pentru intervenţii în perioada carantinei, informează BBC. Explicaţia constă în faptul că pacienţii clinicilor de chirurgie estetică au fost conştienţi de faptul că se pot recupera mai uşor stând acasă decât dacă ar fi fost obligaţi să meargă la serviciu. 

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 08:56
Numărul solicitărilor pentru operaţii estetice a crescut semnificativ în perioada carantinei

Chiar şi după perioada de lockdown cererile pentru intervenţiile estetice s-au menţinut ridicate, pacienţii putându-şi ascunde eventualele cicatrice sau semne lăsate de intervenţiile recente sub masca de protecţie.

Mai multe clinici din SUA, Japonia, Coreea de Sud și Australia au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au dorit intervenţii precum injectări în buze, lifting facial, rinoplastii.

Am decis să apelez la aceste proceduri în perioada carantinei, deoarece statul în casă mi-a permis să mă vindec în ritmul meu„, a declarat pentru BBC Aaron Hernandez, care a apelat la procedura de mărire a buzelor avea şi la cea de eliminare a grăsimii de la nivelul obrajilor.

Mărirea buzelor nu este o intervenţie la care să apeleze mulţi bărbaţi, așa că unii ar putea privi acest lucru ca pe o ciudăţenie. De aceea a fost mai bine că am fost obligat să lucrez de acasă, ceea ce mi-a permis să mă recuperez pe deplin”, adaugă Aaron Hernandez.

Citeşte şi Proteste violente în Grecia, după ce parlamentul a adoptat o lege care reglementează protestele VIDEO

Ultima dată când Aaron a apelat la această procedură a fost înainte de carantină, iar el a fost nevoit să iasă în public cu buzele umflate şi vinete. 

Rod J Rohrich, chirurg estetician din Texas, a declarat că a consultat mulţi pacienți în această perioadă. „Chiar mai mult decât este normal. Probabil am putea opera șase zile pe săptămână dacă am dori„, a spus el pentru BBC.

El a adăugat că, atunci când îşi doresc o operaţie estetică, oamenii ar trebui să ia în considerare recuperarea la domiciliu, în mod obişnuit. „Ei se pot recupera mult mai bine acasă și, de asemenea, atunci când ies afară pot purta o mască dacă au suferit o rinoplastie sau un lifting facial”, explică medicul Rohrich.

În Coreea de Sud, deşi clinicile de chirurgie estetică au înregistrat o scădere a numărului de pacienţi străini, numărul rezidenţilor care le-a trecut pragul a crescut. Un coreean în vârstă de 54 de ani, care a avut o intervenție chirurgicală la nivelul pleoapelor în februarie, a spus că „fiecare clinică de chirurgie plastică pe care am vizitat-o era plină de clienţi”.

Citeşte şi Foametea riscă să ucidă milioane de oameni mai mult decât Covid-ul. Restricţiile din pandemie au dus la o criză fără precedent

Spitalul BK din Seul a declarat BBC că, la începutul pandemiei, când oamenii nu aveau o stare psihică bună, mulţi dintre ei au început să se programeze la clinică.

Pacienţii au început să se simtă în siguranţă şi confortabil să facă intervenţii chirurgicale, în pofida coronavirusului. Numărul pacienţilor creşte continuu„, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Seoul.

Şi în Japonia, deşi nu a existat lockdown, autorităţile au declarat stare de urgență până la 31 mai. Şi clinicile de chirurgie estetică japoneze au înregistrat o creştere a numărului de pacienţi în aecastă perioadă.