Numele lui Dan Nica, vehiculat în dosarul de corupţie al lui Puiu Popoviciu

Dan Nica l-ar fi sunat în anul pe şeful DGIPI, Cornel Şerban, pentru a afla numele ofiţerului care cerceta cazul de corupţie al lui Puiu Popoviciu, transmite România TV. De altfel, fostul ministru al Internelor a fost citat ca martor în respectivul dosar, acesta declarând magistraţilor că ar fi fost vorba despre o cerere de lămurire.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 15:28
Numele lui Dan Nica, vehiculat în dosarul de corupţie al lui Puiu Popoviciu

Dan Nica ar fi spus în faţa procurorilor că a dat respectivul telefon întrucât avea informaţii confor cărora ofiţerul care se ocupa de cazul de corupţie al lui Puiu Popoviciu ar avea legături cu lumea interlopă prin intermediul omului de afaceri Nicu Gheară.

În interceptările DNA apar alte nume sonore precum Mircea Geoană, sau Marian Vanghelie, aceştia fiind amintiţi de către Popoviciu. Mai mult, omul de afaceri susţine că l-ar fi ajutat şi pe Traian Băsescu să scape de cercetările dosarului „Flota”.

Procurorii DNA au făcut cercetări în cazul lui Gabriel Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.

DNA arăta, în 2009, că Ioan Alecu, rectorul USAMVB, a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Puiu Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Proiectul Băneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.