Numele lui Vasile Blaga şi Adriean Videanu, în dosarul lui Blejnar. Liderii PDL dezmint implicarea

Numele liderilor PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu apar în dosarul evaziunii fiscale de la Braşov, în care e implicat şi Sorin Blejnar, informează România TV. Fostul şef de la ANAF e acuzat de complicitate la evaziune fiscală în acest caz. Evazioniştii cu petrol aveau relaţii sus-puse, care ajungeau până la miniştri.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 14:35
Numele lui Vasile Blaga şi Adriean Videanu, în dosarul lui Blejnar. Liderii PDL dezmint implicarea

Dezvăluiri şoc în dosarul de evaziune fiscală în care este implicat şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Trei importanţi lideri ai Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu, sunt menţionaţi în acest dosar, deschis pe rol la Braşov.

Sorin Blejnar este acuzat în acest dosar de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. În dosar apare şi numele fostului ministru al Mediului Attila Korodi. Oameni de afaceri, care încercau să-şi protejeze afacerile cu petrol şi care aveau legături cu politicienii, interveneau pe lângă aceştia pentru a se asigura că totul este în regulă. De asemenea, ei ştiau că pentru a fi siguri că nu există controale inopinate la firmele lor trebuiau să ajungă la mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, şi ulterior lucrurile s-ar fi aranjat.

De asemenea, există în interceptările telefonice o discuţie din care reiese că Vasile Blaga i-ar fi recomandat unui apropiat al unei persoane cunoscute în lumea afacerilor cu petrol, unde să îşi deschidă o firmă şi unde anume să o închidă, deoarece lucrurile nu mergeau deloc bine. Iată discuţia interceptată de procurori, pe acest subiect:

B: Păi le-a dat, textual vă spun ce le-a spus ăla, Blaga, le-a spus să oprească lucrarea la Oradea.
P: Care Blaga?
B: Domnul Blaga. Care Blaga?!
P: Domnu’ Blaga, domnu’ de la noi de la…
B: Vasile Blaga, da.

Într-o altă intrceptare din acest dosar, apar şi numele lui Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu:

VASILE BRAN: Da, mă rog, mi-am făcut eu nişte planuri, legate bineînţeles de treburile noastre, ştii! Trebuie să mă duc şi până la Murgeanu, pe ăsta…
BOGDAN: Da, da, da.
VASILE BRAN: Că am promis cuiva ceva, înţelegi!
VASILE BRAN: Poate mă bag şi la Videanu, da’ mă orientez. Bine Bogdane, te sun când intru în Bucureşti. Pa.

Contactat de România TV, Vasile Blaga a dezminţit categoric informaţiile: „Eu cu Vasile Bran nu am vorbit de 15 ani. Habar nu am despre ce este vorba. În viaţa mea nu am oprit nicio lucrare. Nu am fost informat de către Parchet despre acest dosar„.

De asemenea, Răzvan Murgeanu a declarat la România TV susţine că nu este implicat în niciun fel de nereguli. „Nu ştiu despre ce este vorba. În perioada când se face referire la mine eram la Ministerul Dezvoltării. Ministerul nu are nici în clin, nici în mânecă cu afacerile cu petrol. Nu am nici cea mai mică idee despre ce este vorba. Sunt indivizi care folosesc tot felul de nume. Ce treabă avea Ministerul Dezvoltării şi Turismului cu afacerile cu petrol sau au gaze. E o aberaţie.Nu am făcut afaceri în viaţa mea cu nimeni. Nu am avut niciodată nicio afacere, nici măcar o gogoşerie„, a spus Murgeanu la România TV.

Şi fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, a dezminţit informaţiile. „Aflaţi de la mine că domnul Bran nu s-a băgat la Videanu. Nu ştiu ce avea în minte. Nu l-am mai văzut de zeci de ani„, a spus Videanu pentru România TV.

La rândul său, Vasile Bran a spus că singura legătură cu domeniul petrolier a fost aceea că a fost acţionar, cu o cotă de 30%, la un depozit de carburanţi, fără să se ocupe direct de aceste gen de afacere. „În viaţa mea nu am crezut că un om poate fi acuzat  de lucruri pe care nici nu le visează noaptea”, a declarat Bran. Întrebat dacă s-a întâlnit cu Răzvan Murgeanu pe o chestiune legată de afaceri, Bran a răspuns: „Ce să fac la Murgeanu? Să-l iau de nevastă?”