Numerele de cameră interzise în hoteluri. Descoperă motivul pentru care nu vei găsi niciodată 420, 13 și 217!

Descoperiți acum misterul din spatele lipsei camerelor cu numerele 420, 13 și 217 în unele hoteluri din străinătate și, posibil, chiar în România.

28 mai 2023, 10:22
Numerele de cameră interzise în hoteluri. Descoperă motivul pentru care nu vei găsi niciodată 420, 13 și 217!
wk - Numerele de cameră interzise în hoteluri. Descoperă motivul pentru care nu vei găsi niciodată 420, 13 și 217!

La începutul anilor ’70, în Statele Unite ale Americii, numărul 420 a devenit un fel de cod secret. Totul a pornit de la un grup de studenți din San Rafael, California,  care s-au obișnuit să se întâlnească în fiecare zi la ora 16:20 (pronunțat ca „420” în limba engleză) pentru a fuma marijuana împreună. De-a lungul timpului, termenul „420” a căpătat popularitate și s-a răspândit dincolo de granițele SUA. Astăzi, acest număr are o semnificație simbolică pentru consumatorii de canabis, iar data de 20 aprilie a devenit o sărbătoare neoficială pentru aceștia.

Citește și: Pachete turistice de weekend pentru extrasezon la Constanţa şi Mamaia. Cât costă două nopţi de cazare în hoteluri de 3 sau 4 stele

Din motive de precauție și pentru a evita atragerea consumatorilor de canabis, mulți proprietari de hoteluri au decis să elimine numărul camerei 420 din lista lor. Conform informațiilor oferite de The Mirror, s-a constatat, de-a lungul timpului, că plăcuțele de ușă care afișează numărul 420 au fost furate în repetate rânduri, iar acest fenomen s-a extins chiar și în industria hotelieră.

Totodată, nu este de mirare faptul că multe hoteluri au ales să elimine numărul 13 de pe lista lor, având în vedere reputația ghinionistă asociată acestui număr. Este cunoscut faptul că numărul 13 este considerat de multe persoane drept un număr nefericit, care atrage nenoroc. Din acest motiv, unele hoteluri au preferat să omită construirea celui de-al 13-lea etaj sau să evite să amenajeze spații la acest etaj. Companii aeriene precum Air France au adoptat și ele aceeași abordare, renunțând la rândul 13 pe anumite zboruri. Același principiu s-a aplicat și în industria Formulei 1, unde numărul 13 a fost evitat de-a lungul anilor.

Camera bântuită din hoteluri. De unde a pornit legenda

Există și evitarea camerei 217 de către unele persoane, deși motivele eliminării acestui număr nu sunt similare cu motivele care au dus la eliminarea celor două numere anterioare. Totuși, în jurul acestui număr s-au format legende și povești. De ce? Ei bine, numărul 217 are o legătură cu un roman extrem de celebru al lui Stephen King, intitulat „The Shining”, care a fost adaptat și într-un film de succes. Dacă ai văzut acest film interpretat magistral de Jack Nicholson, atunci vei înțelege despre ce este vorba. Povestea se concentrează pe camera 217 din hotelul Overlook, unde personajul principal, Danny Torrance, se confruntă cu prezența unei femei decedate care îl bântuie și care a murit într-o cadă. Aceasta este originea legendelor și a asociării numărului 217 cu evenimente supranaturale și sinistre.

Citește și: Georgiana Lobonț se delectează alături de familie în cele mai scumpe hoteluri din Dubai. Ce sumă a scos din buzunar pentru vacanța luxoasă