Numirile şi demiterile cu scandal, o tradiţie în Parlamentul României

Puterea şi opoziţia se ceartă pe revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi a unor judecători de la Curtea Constituţională. Chiar şi numirea acestor judecători s-a făcut cu un circ tragicomic, demn de ţara lui Caragiale, în care scandalurile din Parlament au devenit o tradiţie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 13:38
Numirile şi demiterile cu scandal, o tradiţie în Parlamentul României

Obiectivitatea Iuliei Motoc, judecător la Curtea Constituţională, e contestată acum de USL. În 2010, alegerea ei a fost făcută în mai multe reprize. Parlamentarii PDl au solicitat atunci reluarea votului, iar Cristian Boureanu şi Nicolae Băniciou au fost la un pas de o bătaie în toată regula.

Alte numiri cu scandal în Paralament au avut loc pe 28 septembrie 2011. Atunci PDL a schimbat dintr-un foc, prin vot, Avocatul Poporului, conducerea de la Comisia de supraveghere a sistemului de pensii private, de la Consiliul Naţional de Valori Mobiliare, Comisia de supraveghere a asigurărilor şi de la Curtea de Conturi. Încercând să împiedice aceste numiri, PSD şi PNL au părăsit sala de şedinţă ca să nu mai fie cvorum.

Ioan Oltean, preşedintele de şedinţă de atunci, s-a folosit de un tertip procedural, care îi permitea să nu mai verifice cvorumul şi astfel au fost făcute numirile.