Nuntă cu aproape 200 de persoane în hotelul deţinut de Ştefan Mandachi, oprită de Poliţie. Reacţia omului de afaceri din Suceava: „Vor fi demiși toți cei responsabili”

Poliţiştii au oprit sâmbătă seara o nuntă la care participau aproape 200 de persoane într-un hotel din Suceava şi a dat amenzi uriaşe. Surse judiciare au precizat că evenimentul era organizat în restaurantul hotelului deţinut de Ştefan Mandachi, omul de afaceri devenit celebru în martie 2019 pentru că a construit primul metru de autostradă din Moldova.

28 mart. 2021, 08:58
Nuntă cu aproape 200 de persoane în hotelul deţinut de Ştefan Mandachi, oprită de Poliţie. Reacţia omului de afaceri din Suceava: „Vor fi demiși toți cei responsabili”
Ștefan Mandachi

O nuntă cu aproape 200 de persoane a fost organizată sâmbătă seara într-un hotel din Suceava, fără să ţină cont de pandemie şi de restricţiile anti-COVID. Mirii şi nuntaşii au primit amenzi, după ce poliţiştii au oprit evenimentul.

Potrivit G4media, evenimentul se desfășura în restaurantul hotelului deţinut de Ștefan Mandachi. E vorba despre omul de afaceri care în 2019 a construit pe cont propriu primul metru de autostradă din Moldova.

Citeşte şi: Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă şi i-a pus cruce: „Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe aleşi”

foto: stiridinbucovina.ro

La solicitarea poliţiştilor, persoanele care au participat la nuntă au părăsit locaţia, au precizat surse judiciare, citate de G4Media.

Ștefan Mandachi a fost amendat cu 10.000 de lei, iar nuntașii cu câte 2.000 de lei.

foto: stiridinbucovina.ro

 

Nuntă cu aproape 200 de persoane în hotelul deţinut de Ştefan Mandachi, oprită de Poliţie. Reacţia omului de afaceri sucevean: „Nu voi accepta nicio scuză”

În apărarea sa, Ştefan Mandachi a explicat că deţine 70 de restaurante şi dacă se va dovedi că nunta s-a desfăşurat în restaurant, echipa căreia i-a delegat managementul va fi demisă.

„Deși sunt complet nevinovat, țin să clarific pe scurt:

1. Dețin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeași zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul. De pildă, astăzi eram în drum spre Olanda.

2. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT.

3. Întrucât toate afacerile mele au fost afectate masiv din pricina Covid19, de la începutul pandemiei și până la prezenta postare am făcut toate demersurile care m-am transformat într-un susținător înrăit al tuturor formelor de luptă împotriva Covid19. Pe hotelurile și restaurantele mele scrie clar: NU INTRI FĂRĂ MASCĂ și fără respectarea draconică a tuturor măsurilor de protecție! Ba chiar oferim și premii salariaților care respectă măsurile anti-covid.

4. Ce măsuri iau dacă se încalcă regula? Foarte simplu, CA ȘI ÎN CAZUL DE FAȚĂ: dacă se demonstrează că au încălcat legea, VA FI DEMISĂ ÎNTREAGA ECHIPĂ FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE. Așa că răspunsul meu este limpede și nu voi accepta nicio scuză, pretext sau explicație injustă: vor fi demiși toți cei responsabili: vânzări, management, operațional, juridic.

5. Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ținute deschise conform legii pentru a putea servi clienții. Așa cum au constatat și organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respectarea distanțelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziția tuturor imaginile, întrucât sunt în spațiu public. Din imagini veți putea observa singuri, cu ușurință că: nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă și se pot vedea respectarea cu sfințenie a tuturor măsurilor de distanțare.

6. Totuși, mi se pare incorect să arunci o știre neverificată care poate să facă rău în mod gratuit”, a scris Ştefan Mandachi, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Hotelul lui Ştefan Mandachi din Suceava, deschis doar pentru salariaţi din cauza pandemiei COVID-19. „A ajuns o cameră 157 de lei. Nu sunt preţuri cu care să supravieţuim”