Nuntaşi ucişi de talibani, din cauză că ascultau muzică. Petrecerea s-a încheiat tragic, cu doi morţi şi doi răniţi

Combatanţi talibani au ucis prin împuşcare doi invitaţi şi au rănit alţi doi, la o nuntă, la Sorkhood, în estul Afganistanului, din cauză că au pus muzică.

01 nov. 2021, 10:26
Nuntaşi ucişi de talibani, din cauză că ascultau muzică. Petrecerea s-a încheiat tragic, cu doi morţi şi doi răniţi

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţi au fost prinşi în timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Citeşte şi Voleibalistă de 18 ani, decapitată de talibani. Noul regim de la Kabul a început vânătoarea de sportive

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia. ”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor, potrivit TVN.

Un purtător de cuvânt al guvernoratului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirmat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Citeşte şi Restricţii tot mai multe în Afganistan! Talibanii le-au interzis bărbierilor să mai radă şi să fasoneze bărbile clienţilor

De când talibanii au revenit la putere, grupul a fost acuzat de uciderea unui cântăreț de muzică populară și de distrugerea unor instrumente. Mulți cântăreți și muzicieni au fugit deja din Afganistan.