Nunţi şi botezuri, permise în Bucureşti. Care este numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente organizate în interior

Numărul de persoane care pot participa la nunţi şi botezi a fost majorat. Începând de sâmbătă, maximum 200 de oameni pot lua parte la astfel de evenimente organizate în interior.

11 iun. 2021, 19:47
Nunţi şi botezuri, permise în Bucureşti. Care este numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente organizate în interior

Veste bună pentru cei care au amânat nunţi şi botezuri. Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a anunţat că desfăşurarea acestor evenimente este permisă în interior, cu participarea la maximum 200 de persoane.

„Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei, conform Agerpres.

Citeşte şi: Untold 2021. Emil Boc: „Drumul către festival trece prin vaccinare. Este victoria simbolică a noii normalităţi asupra pandemiei”

Nunţi şi botezuri, permise în Bucureşti. Câţi oameni vor putea merge pe Arena Naţională la meciurile Euro 2020

De asemenea, autorităţile au anunţat că la meciurile din optimile Campionatului European de Fotbal va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

„În data de 28 iunie 2021, pentru evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României, în cadrul optimilor Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 se permite participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor, cu condiţia ca până la 25% din capacitatea maximă a tribunelor accesul să fie permis pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, informează Prefectura Capitalei.

Reguli de acces pe stadion la EURO 2020

La peste 25% şi până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor, accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dar nu au schema completă de vaccinare şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Citeşte şi: Bombă pe piaţa media! Cine va transmite următoarele cinci ediții de Roland Garros în România


loading...
Partenerii noștri