Nunţile s-ar putea relua din 15 mai, cu testarea invitaţilor. Câte persoane vor avea voie la o masă

Nunţile s-ar putea relua începând cu 15 mai, dar cu testarea invitaţilor pe cheltuiala organizatorilor. Aceasta este propunerea Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

08 apr. 2021, 18:38
Nunţile s-ar putea relua din 15 mai, cu testarea invitaţilor. Câte persoane vor avea voie la o masă
Nunţile s-ar putea relua din 15 mai, cu testarea invitaţilor. Câte persoane vor avea voie la o masă

Nunţile s-ar putea relua din 15 mai. Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului reluarea nunţilor  din 15 mai, însă doar cu testarea invitaţilor. De asemenea, Asociaţia propune ca aşezarea la masă a invitaţilor să se facă în funcţie de rata de infectare.

 Nunţile s-ar putea relua din 15 mai. Scenariile propuse Guvernului

Citeşte şi Florin Cîţu, după întâlniri cu reprezentanţi ai HoReCa şi ai investitorilor străini: „Mă bucur să văd că vin cu propuneri pentru revenirea la normalitate din 1 iunie”

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor.

Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă.

Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate.

În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 persoane vor sta 6, 8, sau 10 persoane. Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a precizat Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor, potrivit Antena 3. 

Guvernul a prelungit STAREA DE ALERTĂ în România. Restricţii relaxate înainte de Florii şi de Paşte

Citeşte şi Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Florin Cîţu. „Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie”

Guvernul se reuneşte în şedinţă de urgenţă pentru a prelungii starea de alertă. Potrivit proiectului de HG anunţat de Guvern, se prelungeşte starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021 pentru 30 de zile. Proiectul prevede relaxarea rextricţiilor înainte de Florii, dar şi de Paşte.

Hotărârea de Guvern prevede că în zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie, Vinerea Mare, magazinele vor fi închise la ora 20.00, nu la ora 18.00.

„În zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00. În intervalul orar 20,00 – 5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”, se arată în Anexa 3 a HG.

De asemenea, va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca lumea să poată participa la slujba de Înviere.

„În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, prevede Anexa 3 a HG de prelungire a stării de alertă.

De asemenea, în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

De asemenea, proiectul de HG prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte, aşa cum anunţase anterior premierul Florin Cîţu.


loading...