Nutrienţi anti-îmbătrânire care nu trebuie să-ţi lipsească, indiferent de vârstă

Nimeni nu scapă de procesul de îmbătrânire, însă unii îmbătrânesc mai frumos decât alţii. Pe lângă moştenirea genetică şi îngrijirea personală, ceea ce mâncăm poate face o mare diferenţă în felul în care arătăm!

RomaniaTV.net
29 dec. 2015, 09:46
Nutrienţi anti-îmbătrânire care nu trebuie să-ţi lipsească, indiferent de vârstă

Cand vezi un chip cu o piele frumoasa, intinsa la o persoana mai in varsta, te gandesti mai degraba la faptul ca acea persoana a investit financiar masiv in tratamente faciale.

Insa nu este mereu asa. In loc de a da bani grei pe creme anti-rid si pe tratamente speciale la saloanele de infrumusetare, ar trebui sa ne uitam mai intai in farfurie, caci anumiti nutrienti din alimentatia de zi cu zi pot face diferenta intre o fata ridata si una neteda, spune medicul dermatolog Judith Hellman din New York.

Citeşte şi  Alimente pe care poţi să le mănânci la orice oră

Anumiti nutrienti au capacitatea de a lungi telomerii, mici formatiuni cu rol de protectie de pe ADN care sunt asociate cu procesul de imbatranire. Practic, cu cat imbatranesti, telomerii se miscoreaza, motiv pentru care ADN nu se mai renegenereaza la fel cum se regenera in tinerete. Acest proces duce la descompunerea celulara, asadar la imbatranire.

Potrivit medicul dermatolog Judith Hellman, a te asigura ca ai un aport optim din urmatorii nutrienti, chiar si prin consumul de suplimente (pe langa alimentatie) este un prim pas a incetini miscorarea telomerilor si, implicit, in a incetini procesul de imbatranire.1. Vitaminele A, C, si DPentru a contracara efectele novice pe care il are stresului oxidativ asupra celulelor, avem nevoie de vitaminele A, c si D care actioneaza ca antioxidanti.

Continuarea pe Lyla.ro