Nutriţionist celebru: „Regret enorm că am mâncat acest tip de carne”

Multi consuma acest tip de carne pentru ca e printre cele mai slabe si ajuta la cresterea masei musculare. Au facut aceasta greseala si unii nutritionisti, dupa cum declara Cristian Margarit.

13 apr. 2016, 09:36
Nutriţionist celebru: „Regret enorm că am mâncat acest tip de carne”

Personal am renuntat la consumul de carne de pui industrial cu multi ani in urma. Nefiind un fan al carnii, mancasem foarte multa carne de pui in prostia mea, urmand sfaturile de tip “piept de pui cu orez” pentru cresterea in masa musculara. O eroare pe care o regret, asa cum regret ca am mancat margarina, paine si branza in cantitati industriale, pana sa aflu si apoi sa accept ca sunt nocive pentru sanatate”, a explicat Margarit.

Producătorii români cer ca toate produsele din carne importate să fie însoţite de câte un certificat de calitate

Nutritionistul mai sustine ca la noi in tara, exista o legatura si intre consumul de paine si epidemia de boli autoimune, tulburari hormonale, diabet, boli cardiovasculare, inflamatorii, degenerative, cancer.
 
”Puilor li se pun in mancare aditivi (inclusiv hormoni- androgeni, estrogeni, progestageni), pe langa faptul ca animalele sunt selectate si incrucisate de zeci de ani pentru o crestere mai rapida sau alte caracteristici comerciale. Antibioticele nu afecteaza doar speciile direct vizate (animalul crescut pentru care si omul care o consuma) ci si alte specii”, completeaza Cristian Margarit.
 
Nutritionistul explica si de ce unii vegetarieni au stare de sanatate mai buna si nu e neaparat pentru ca au eliminat carnea din alimentatie ci pentru ca au eliminat contaminantii din carnea industriala pe care o mancau in cantitati mari si preparata prost, asociata cu alimente nepotrivite.
 
Ultimul raport al Autoritatii Europene pentru Securitatea Alimentelor precizeaza: “Consumam fara sa vrem antibiotice, hormoni si substante cancerigene, care ne ajung in organism chiar prin mancarea pe care o punem pe masa. 
 
87% din puii crescuti in Romania sunt plini cu substante chimice periculoase.
 
Puii sunt indopati cu antibiotice in fermele din Romania si astfel au dezvoltat rezistenta la ciprofloxacina, tetraciclina si ampicilina, substante care se folosesc si pentru tratarea unor infectii sau boli ca otita ori bronsita. Mancand acesti pui si oamenii capata rezistenta la medicamente.
 
Romania a ajuns in aceasta situatie alarmanta pentru ca Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara nu poate face verificari riguroase, dar si pentru ca exista un vid legislativ, care le permite marilor producatori sa reduca din costuri, tratand preventiv animalele”.
 
Sursa: cyd.ro